Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Holmgång att vänta i Östersund?

Det är bäddat för en härlig basketfajt i Jämtland under tisdagen. Tabelltvåan Norrköping Dolphins gör säsongens andra besök i Östersund. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 26
När: Tisdag 7 februari, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Senast dessa båda lag möttes den 27 december, blev det seger för Norrköping, 74-60. Den matchen vill nog Jämtland helst glömma.

Inför kvällens match har Östersunds-laget drabbats av ett riktigt tungt avbräck då den kroatiske stjärnforwarden Dino Cinac är knäskadad och missar matchen. Cinac vred till både foten och knäet i fredagens möte med Södertälje Kings. Tros smärtan bet han ihop och krigade vidare matchen ut.
– Dino spelade vidare för att han ville vinna matchen. Men det är ett högt pris vi får betala eftersom han kan bli borta ett tag, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

Med Cinac på skadelistan ökar trycket på de andra spelarna att fylla tomrummet.
– Det kommer naturligtvis att sätta stor börda på Mike Brusewitz, Samuel Berkelund och Preston Purifoy, som får agera stora. Det kommer krävas ett monsterjobb ifrån våra guards för att kompensera i försvar och returtagning, säger Gehrke.

För Norrköping är kvällens match den andra av tre på sex dagar. Redan på torsdag reser man till Västerbotten för match mot Umeå. Norrköping fick kämpa hårt för att vinna mot jumbon Malbas i fredags, men till slut kom säsongens 15:e seger.
– Vi har hämtat oss bra från matchen mot Malbas och kommer att åka på vår Norrlandsturné med elva spelare där samtliga är friska och redo för spel. Mötet med Jämtland vet vi kommer bli tufft och vi har sedan tidigare största respekt för dem. De spelar egentligen inte med någon utpräglad center utan de stora spelarna som Mike Bruesewitz och Dino Cinac tar gärna skott utifrån. De är dock inte det enda hotet utan det finns flera spelare som kan avgöra matcher för dem, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland kommer till spel utan stjärnan Dino Cinac.

Norrköping ställer upp med bästa tänkbara lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland ligger sjua i tabellen.
* Norrköping har vunnit fem och förlorat fem matcher på bortaplan.
* Jämtland har två spelare topp fem i poängligan: Dino Cinac (2) och Mike Bruesewitz (4).

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget