Fotograf: Montage

Matchguide: “Den viktigaste på hela säsongen”

Säsongens viktigaste match så här långt. Så säger Uppsala Baskets-tränare Kevin Gaines inför kvällens match mot Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 26
När: Tisdag 7 februari, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Borås har två bortamatcher den här veckan. På fredag mot Malbas i Malmö. Men redan på tisdagskvällen är det dags för match mot Uppsala i IFU Arena. I torsdags vann Borås hemma mot Nässjö Basket. En seger som kändes i det närmaste nödvändig för arbetsrons skull. Dessförinnan hade Borås nämligen radat upp tre förluster.

Senast Uppsala och Borås möttes var den 20 december i Uppsala. Då vann Borås med 75-72. Det var för övrigt Borås allra första vinst (och första match) i IFU Arena. Innan detta hade man inte slagit Uppsala på deras hemmaplan sedan november 2013. Men Uppsala ser inte ut på samma sätt nu som strax innan jul. Anton Gaddefors, som kom tillbaka från långtidsskada i just den förra matchen lagen emellan, har blivit varm i kläderna. Klubben har värvat in landslagsmeriterade centern Carl Engström. Och som grädde på moset har legendaren Oluoma Nnamaka gjort comeback.
– Framför allt är Uppsala ju ett lag med väldigt mycket landslagsrutin, inklusive spelare som är på gränsen till landslag. De är en mäktig motståndare. Nu är de lite annorlunda med en pjäs på 216 centimeter som heter Carl Engström. Men det är inte så att de har gjort om sitt anfallsspel speciellt mycket. De är många som spelat ihop länge och som hittar varandra bra, säger Borås-tränaren Jonte Karlsson inför matchen till klubbens hemsida.

Uppsala kommer från en svag insats borta mot BC Luleå (96–61) i fredags. Trots brakförlusten då är Uppsala alltjämt med i racet om en topp fyra-placering – om det blir seger hemma mot Borås ikväll.
– Det här är en viktig match, den viktigaste på hela säsongen så här långt. Borås är 2–0 på oss och det här är en måstematch om vi ska få inbördes fördel på dem, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Uppsala är två poäng bakom tabellfyran Borås – men med två matcher färre spelade.
– Jag gillar fortfarande vårt utgångsläge. Vi har en hel del matcher kvar som vi känner att vi ska vinna. Särskilt på hemmaplan där vi kan slå vilket lag som helst, säger Gaines.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala ser ut att kunna mönstra starkast möjliga trupp.

Borås saknar endast skadade John Brändmark. Litet frågetecken finns kring Shaquille Hines medverkan.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås har vunnit säsongens två tidigare möten: 78-66 och 75-72.
*
*

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget