Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Botten mot toppen i Malmö

Serieledande BC Luleå gästar ikväll Malbas. På förhand talar mycket för bortaseger, men Malbas lär inte ge sig utan en rejäl kamp. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Malbas-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 26
När: Tisdag 7 februari, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

BC Luleå har vunnit 18 av säsongens 22 seriematcher så här långt och toppar serien. I dag, tisdag, möter de jumbon Malbas på bortaplan. Ett Malbas som förlorat 20 av 21 matcher. Risk för underskattning? Nej, inte om du frågar Luleå-tränaren Peter Öqvist.
– Som i så många andra matcher vi lirat på bortaplan så gäller det att hitta de sista procenten nu. Det går inte att komma ut lite platt sådär. Då kommer det bli en riktigt tuff match, säger Öqvist till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
– Malbas spelade jämt borta mot Norrköping. Det gick in i fjärde quartern innan Norrköping vann där. Vi har haft tuffa bataljer i alla matcher där vi inte kommit upp de sista procenten. Det gäller att hitta de sista procenten i intensitet och ha fokus i försvar och anfall.

I sin senaste match körde Luleå över Uppsala på hemmaplan och vann med hela 96-61. Malbas gjorde en mycket stark match borta mot Norrköping Dolphins och först i slutminuten kunde östgötarna säkra segern, 82-72.
– Vi har revansch att fordra efter att vi förlorade stort på hemmaplan innan jul. Nye amerikanen Josh Ritchart har efter två matcher visat sig vara en stabil spelare som skänker laget trygghet. Än så länge är det inte i poänggörandet han har visat framfötterna, han tar många returer och är en bra passare. Senaste matchen mot Norrköping var ett stort steg framåt. Vi ledde en stor del av matchen och var med fram till sista minuten då det rann iväg. Men killarna visade att det finns ytterligare en spelnivå och det är dit vi vill komma ikväll för att vara med kämpa om vinsten, säger Malbas sportchef Janne Hasselström.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Luleå saknar Tim Kearney av privata skäl och Anton Saks har dragits med en förkylning och är ett osäkert kort.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå har vunnit de tidigare två mötena mellan lagen. På hemmaplan med 86-77 och i Malmö med 109-71.
* Malbas-centern Lasse Elbaeck ligger sexa i returligan med ett snitt på 6.6 returer per match.
* Luleå är ligans effektivaste lag: 98. Malbas effektivitet ligger på 60.8 per match.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget