Fotograf:

Veckans lag: Vecka 5

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Reginald Johnson, Nässjö Basket (1)
Gjorde vad han kunde och lite till när Nässjö föll mot Borås i torsdags. Den 22-årige amerikanen sköt i 21 poäng på drygt 29 spelade minuter.

 
G: Sebastian Åris, Malbas (1)
Det råder ingen tvekan om att 21-årige Åris har en ljus framtid framför sig om han fortsätter utvecklas. Från att ha blandat och gett i början av säsongen så har han steppat upp sitt spel rejält. Mot Norrköping i fredags var han riktigt bra med sammanlagt 18 poäng och åtta returer.

 
F: Fredrik Andersson, Borås Basket (1)
Borås-forwarden var på stort spelhumör i “derbyt” mot Nässjö där Borås vann med 77-69. 23-årige Andersson hade bra skottprocent och satte totalt 22 poäng, vilket var första gången den här säsongen som han var 20+ i en match.

 
F/C: Christian Maråker, Borås Basket (1)
34-åringen var riktigt, riktigt nära en “triple-double” i segern mot Nässjö: 18 poäng, tolv returer och nio assist blev det till slut.

 
C: André Nilsson, Umeå BSKT (1)
Den 26-årige centern gjorde sin klart främsta match för säsongen när Umeå föll mot Södertälje. 24 poäng och elva returer blev det för Nilsson, som noterades för säsongens första “double-double”.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget