Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Malbas gav Norrköping en match

Få trodde att Malbas skulle ha någon chans borta mot Norrköping Dolphins. Men Malmö-laget gav östgötarna en rejäl match. Här är höjdpunkter från matchen!

Malbas har haft en tuff säsong med endast en seger men då ska man komma ihåg att den kom, visserligen hemma i Heleneholms Sporthall, mot starka Borås. För Norrköpings gäller det att inte gå på en mina med tanke på jakten på en bra placering i grundserien.

Malbas öppnar piggt och Dolphins hänger på men bortalaget vill betydligt mera och skaffar sig en ledning på 20-15 efter quarter ett. Hemmatränaren Adnan Chuk är inte nöjd då det är svårt att spela basket stående på hälarna. Periodens höjdare var när nye Fredrik Larsson blockar sin forne lagkamrat i ett fritt fastbreakläge.

Malbas gör det bra och håller en hög intensitet över hela banan men Dolphins närmar sig och vid 23-25 tar Henrik Svensson timeout. Dolphins kommer ikapp och förbi men Malbas visar hjärta och vägrar vika ner sig och man är ett upp, 38-37, i halvtid efter att Dolphins vunnit andra quartern med 22-18. Aggressiviteten hos Malbas visar sig i returtagningen där man tagit 24 mot Dolphins 17.

Frågan var om Dolphins skulle kunna få ordning på sitt spel och få stopp på Malbas smarta offense och om ett förväntat ryck skulle komma. I slutet av tredje perioden lyckas Dolphins skaffa sig fem upp, 55-50, och Malbas tar snabbt en timeout för att stoppa den lilla blödningen. Malbas är bra men Dolphins vinner perioden med 23-17 och har fem poäng upp, 60-55, inför avgörandet.

Dolphins försöker och försöker men tappra Malbas naglar sig fast i matchen och vid halva period fyra kvar är hemmalagets ledning bara sex poäng, 67-61, då Malbas gör fem raka och Dolphins tar timeout med 3,37 kvar av matchen. Cole Darling är het i slutet och sänker åtta raka och det är game over, men Malbas ska ha en stor eloge för det sätt man genomför den här matchen. Quartern vinns av Dolphins med 22-17 och matchen med 82-72.
– Vi reder ut det här till slut, men jag tycker att Malbas kontrollerar matchen. Vi blir alltför stillastående och Malbas gör det riktigt bra och vi får ändra i vår gameplan. Till slut fick vi utdelning mycket tack vare Cole Darlings sista minuter. Det finns saker att förbättra givetvis men vi ska inte vara alltför missnöjda när vi trots allt vinner, säger Adnan Chuk.

Henrik Svensson:
– Först och främst ett stort grattis till Dolphins och det är en fröjd för ögat att se vad Adnan och Jocce åstadkommer med laget. Det här var ett steg framåt och jag tycker att vi borde vara värda att vinna snart. Vi missade lite i vårt offensiva spel även om vi gjorde mycket bra saker. Vi har många spelare som gör ett riktigt bra jobb idag vilket de ska ha en eloge för. Det är bara att kriga vidare så kommer vinsterna.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Malbas 82–72

(15–20, 22–18, 23–17, 22–17)
Poäng, Norrköping: Cole Darling 19, Dejan Jeftic 13, Joakim Kjellbom 11, Mikael Lindquist 11, Mikkel Plannthin 10, Abdou Medjedoub 8, Tim Schüberg 6, Fredrik Larsson 2, Johnell Smith 2.
Malbas: Sebastian Åris 18, Adrian Rodgers 15, Lasse Elbaeck 11, Jordan Peltier 9, Joshua Ritchart 7, David Terins 4, Kasper Hagberg 2, Tadas Kvederavicius 2, Emil Isovic 2, Marko Marinkovic 2.
Publik: 743.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget