Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Tuff uppgift väntar för Uppsala

Uppsala Basket beger sig under fredagen till Luleå Energi Arena för att ta sig an guldfavoriten BC Luleå. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 25
När: Fredag 3 februari, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter fredagens ack så välbehövliga hemmaseger för Uppsala mot Norrköping Dolphins, så är det nu dags för ännu en tuff batalj. Uppsala gästar under fredagen Luleå Energi Arena och guldfavoriten BC Luleå, i hopp om att ta hem lagets tredje raka seger.

När det kommer till Luleålaget så är det inget snack om att kvällens drabbning blir en tuff nöt att knäcka – efter 21 omgångar så står laget på 34 poäng (17 vinster, 4 förluster) och leder serien, sex poäng före Norrköping.

Uppsala då? I en enormt tight tabell så placerar sig laget på en sjätteplats, endast två poäng bakom serietrean Södertälje Kings. Laget kommer senast ifrån en enormt viktig hemmaseger, då serietvåan Norrköping besegrades, 77-69.

Lagen har under säsongens lopp stött på varandra två gånger. Hur det har gått? Luleålaget har gått segrande ur striden de båda gångerna – 105-98 i Luleå Energi Arena och 98-67 i IFU Arena.
– Vi vill studsa tillbaka och ta revansch på oss själva efter en lite svagare insats nere i Nässjö. Vi kommer behöva spela riktigt vasst lagförsvar för att vinna i afton. Det gäller att hålla reda på skarpskyttar som Anton Gaddefors och Alexander Lindqvist. Att hantera deras storlek under korgarna i Carl Engström och allroundspel från Axel Nordström och Oluoma Nnamaka, säger Luleås tränare Peter Öqvist och fortsätter:
– Offensivt vill vi hitta tillbaka till lite bättre fart på både boll och fötter. Lite mer offensiv produktion från lite fler händer, det är då vi är vassast som lag.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå har alla spelare tillgängliga, men det finns ett visst frågetecken för Tim Kearneys medverkan eftersom han nyligen blivit pappa.

Uppsala har alla spelare hela och friska.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå har tio raka segrar hemma i Luleå Energi Arena.
* Adam Rönnqvist är poängbäst i Luleå med ett snitt på 16 poäng per match. Uppsalas Alexander Lindqvist ligger hack i häl med 15.4.
* Luleå och Uppsala är två av tre lag i Basketligan som snittar mer än 80 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget