Fotograf: Mikael Fritzon / Bildbyrån

TV: Nässjö föll efter tunga beskedet

Kort innan matchen mot Borås Basket skulle starta kom beskedet att förre Nässjö Basket-tränaren Raul Jimenez avlidit. Något som i allra högsta grad påverkade smålänningarna som föll med 77-69. Här är höjdpunkterna!

Kvällen inleddes med en tyst minut för Nässjös tränare Raul Jimenez som tidigare under eftermiddagen gått bort efter en kort tids sjukdom. Sedan följde en tuff basket match mellan två vilt kämpande lag. Till slut var det hemmalaget Borås Basket som drog det längsta strået och vann matchen med 77-69.

Borås Basket inledde matchen med bra anfallsspel och hade skaffat sig 22-15 med 2:20 kvar av första perioden, då Nässjö tog timeout. Fredrik Andersson hade imponerat så långt, med åtta gjorda poäng. 25-19 stod det efter en period.

Reginald Johnson var också bra. Med fem och en halv minut kvar av andra perioden stal han bollen och dunkade i 29-30 för Nässjö. Sedan firade Johnson stora triumfer när hans lag tog ledningen med 29-34. Johnson gjorde totalt 17 poäng i den första halvleken.

Men Borås Basket har Andersson (13 poäng i halvleken), som såg till att sätta trean som betydde 36-36 med 2:25 kvar av andra. Slutminuterna i halvleken blev Simon Gunnarssons. Först klev han in och tog säsongens skönaste charge, mot William Gutenius. Sedan spelade han fram till Shaquille Hines and-one-spel. Men det var Nässjö som ledde i halvtid (40-42).

I början av den tredje perioden fixade Borås 46-42 på några få minuter och Nässjö tvingade till timeout. Christian Maråker hittade cuttande Borås-spelare med passningar gång på gång. Bakåt stoppade Gunnarsson den tidigare så framgångsrike Johnson och hemmalaget gick ifrån till 54-45 efter halva tredje perioden. Borås hade 65-55 inför fjärde.

Andersson stoppade i 69-55 med åtta minuter kvar och Nässjö kallade desperat timeout. Sedan kom Jakob ”Iceman” Sigurdarson in och sänkte en trea till 74-56. Då kändes det avgjort. Men efter två raka treor från Austin Barnes och en dunk av Dartaye Ruffin så var det match igen.

Slutet blev lite skakigt, innan hemmaspelarna redde ut den sista Nässjö-anstormningen. Segersiffrorna skrevs till 77-69 och Borås har därmed reducerat Nässjös ledning i derbyserien till 1-2.
– De [Borås] kommer ut i andra halvlek mer aggressiva än oss och får ett litet försprång i början av tredje. De leder med 18 till slut. Vi försöker med en liten run i fjärde, kommer ikapp lite, men lyckas inte riktigt. Borås spelar aggressivt försvar. Stort grattis, sa Nässjös lagkapten Karim Wazzi.

– Jag kände direkt när satte min fösta trea att det var en bra dag. Det var bara fortsätta skjuta. I andra halvlek fick jag lite öppna layups. Då var det bara att dunka i dem. Som lag gör vi en bra match, bortsett från några minuter i slutet och att Nässjö tar fler returer. Men idag matchar vi deras tuffhet, sa Fredrik Andersson.

– Det var väldigt svårt när jag fick höra om coach Jimenez bortgång. Vi beklagar verkligen sorgen, sa Borås Baskets tränare Jonte Karlsson.

– Basket är egentligen inte så viktigt en sån här dag, men jag är glad att vi vann. Jag tycker vi spelade med hjärta. Personifierat av Simon Gunnarsson, som spelar väldigt bra försvar. När Fredrik Andersson spelar så här är han en av de bästa forwardsen i Sverige. Han måste bara lära sig att han är så här bra, avslutade Jonte Karlsson.

MATCHFAKTA:
Borås–Nässjö 77–69

(25–19, 15–23, 25–13, 12–14)
Poäng, Borås: Fredrik Andersson 22, Christian Maråker 18, Jakob Sigurdarson 14, Trayvonn Wright 9, Shaquille Hines 7, Simon Gunnarsson 5, Daniel Thuresson 2.
Nässjö: Reginald Johnson 21, Austin Barnes 12, Dartaye Ruffin 11, Jonathan Peleg 9, William Gutenius 7, Daniel Eliasson 5, Wictor Grenthe 2, Karim Wazzi 2.
Publik: 1 176.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget