Fotograf: Montage

Matchguide: Viktig match mellan Borås och Nässjö

Torsdagens möte mellan Borås Basket-Nässjö Basket är först ut i den 25:e omgången av Basketligan herr. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Borås Basket-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 25
När: Torsdag 2 februari, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Torsdagskvällens motståndare i Boråshallen har 2-0 i matcher på Borås Basket den här säsongen. Gästerna heter Nässjö Basket och det är av yttersta vikt för hemmalaget att vinna denna fajt. Om inte så har Nässjö säkrat den inbördes fördelen, som blir avgörande om de båda lagen skulle hamna på samma antal poäng i sluttabellen.

Läget i Borås hade kunnat vara bättre inför denna otroligt viktiga match. John Brändmark kommer åter att vara borta från spel några veckor med sin efterhängsna ljumskskada. Mike Palms problem med vaden har nu övergått till att vara ett problem med hälsenan och den store centern kommer inte till spel. Och till råga på allt är det tveksamt om Jakob Sigurdarson kan spela denna match som faktiskt är uppkallad efter honom (Iceman-matchen).
– Jag är uppriktigt sagt less på alla dessa skador. Men jag väljer att se det som en utmaning, säger Borås-tränaren Jonte Karlsson.

Hemmalaget har stor respekt för Nässjö, som är det enda laget som man inte besegrat den här säsongen.
– De har fått oss att spela som de vill – köttigt och långsamt. Vi vill ha fart i vårt spel. Men med fokus, säger Jonte Karlsson.

Nässjö är ett skickligt och välcoachat lag, som har många anfallsspel att gå till. Spelen varierar beroende på vilka Nässjö möter, vilket gör det svårt för Borås att veta vilken typ av lag man kommer att få möta när det kommer till kritan.
– Inför den här matchen har vi jobbat med tre ledord: Urgency, passion och respect. Var och en måste ta med sig detta ikväll. Varje individ i mitt lag ska vara redo för årets viktigaste match. Det handlar om fjärdeplatsen och man måste vara villig att offra allt, säger Jonte Karlsson.

Nässjö har som sagt vunnit de två tidigare mötena under säsongen: 70-67 och 85-77. Senast kommer smålänningarna från en stark seger hemma mot serieledande BC Luleå. Även om Borås får gälla som favoriter till segern, så kan vi räkna med att gästerna från Nässjö kommer ge hemmalaget en rejäl match.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar John Brändmark och Mike Palm. Dessutom är det oklart kring Jakob Sigurdarsons medverkan.

Nässjö har lite frågetecken på vissa, ej namngivna spelare.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås ligger femma i tabellen. Nässjö fyra.
* Nässjö stjärnamerikan Dartaye Ruffin är ligans femte bästa returtagare med ett snitt på 7.4 per match.
* Borås är tillsammans med Jämtland Basket de två lag som snittar flest assist per match: 16.8

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget