Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

En sorgens dag

Föreningen (Nässjö Basket) sörjer vår huvudtränare, kollega och vän Raul Jimenez som efter en tids sjukdom somnade in idag.

Raul kom till oss i augusti 2015 och tog sig an uppdraget som ny tränare med stor entusiasm och energi. Han lade ner otroligt mycket arbete och många kvällar när man gick förbi hans kontor så lös flitens lampa där han satt och förberedde sig för morgondagen. Raul var, i basketsammanhang, av ringa längd men hans hjärta var enormt och hans arbetskapacitet oändlig.

Spelarna tog Raul direkt till sitt hjärta. Han fick snabbt gruppen att jobba åt samma håll och det spelade ingen roll om du spelade 30 minuter eller inget alls för Raul såg alla och fick alla att känna hur viktiga de var. ”Raul fick mig att känna som om jag var 210 cm lång” säger lagkapten Karim när han vill förmedla den atmosfär som Raul skapade.

Raul var väldigt mån om att alla han kom i kontakt med behandlades med respekt, funktionärer, fans, styrelse, domare, motståndare, publik.

I början intog Raul en observerande position och kände av hur det var att komma till ett nytt land, en ny stad och nya människor. Efterhand så lättade han på sin profil och visade sin humor och sin vilja att hjälpa till. Han tyckte om Nässjö och bestämde sig för att han ville vara kvar här under en längre period. Hans fru, Judit, och extrabarnen, Dorka och Zora, flyttade med honom hit och de bosatte sig i Runneryd för att vara nära hallen.

Det är svårt att ta till sig hur svår deras sorg är idag men våra tankar går till dem i denna jobbiga stund.

Rauls mamma Clota, pappa Tomas samt bror och kusin har varit här den sista tiden för att vara nära sin son/bror. Vi skänker våra tankar till dem.

Coachstaben som Raul tog med sig Felix, Miguel och Jordi kommer sakna en kär vän och kollega.

Bland de sista orden Raul yttrade innan han inte orkade längre var ”se till att avsluta säsongen bra” Det om något visade att på hans karaktär, gör alltid ditt bästa.

Smärtan hos Raul är nu över och nu försöker vi alla stödja varandra i vår egen saknad och tomhet.

Vila i frid.

/Styrelsen Nässjö Basket

Dela inlägget