Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Tuff uppgift väntar för Umeå

Umeå BSKT står inför en mycket svår uppgift ikväll – Södertälje Kings på bortaplan. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 8
När: Tisdag 31 januari, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter avslutat Europaspel ligger nu all fokus för Södertälje på Basketligan herr där man ligger trea. Laget har spelat färre antal matcher än sina konkurrenter och närmast är sexan Uppsala Basket med 19 matcher jämfört med Södertäljes 16, medan ledande BC Luleå har spelat 21 matcher. Ikväll spelas den sjuttonde matchen mot Umeå , som Södertälje besegrade med hela 85-55 när lagen möttes den 28 december.

Att Södertälje inte skulle avancera vidare i FIBA Europe Cup blev klart redan i och med hemmaförlusten mot Royal Hali Gaziantep, så de två följande bortamötena mot Élan Chalon och BC Mures fick bli tuffa träningsmatcher inför den resterande delen av säsongen i den inhemska ligan. Under samma tid meddelade klubben att Tylor Ongwae skulle lämna laget och att två nya spelare förstärker truppen.
– Att Tylor åkte till Nya Zeeland gav oss chansen att ta in ett par nya spelare. Han fick ett nytt erbjudande där och bad oss hjälpa honom, så det gjorde vi, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till klubbens hemsida.

Med de nya spelarna får Södertälje en ny chans att hitta formen och rytmen innan det drar ihop sig till slutspel. Den 25-årige serbiske forwarden Lazar Radosavljevic premiärspelade i matchen mot Malbas förra veckan där han stod för två poäng, fyra returer och två assists under sin 13 minuter långa speltid. Jämngammal med Radosavljevic är den amerikanske guarden Darien Brothers, som har några års erfarenhet av europaspel.
– Darien Brothers är en shootingguard, han är en bra skytt. Han har nyss anlänt så det är svårt att säga så mycket, men jag tror han kommer hjälpa de andra guarderna. Lazar Radosavljevic är en kille som kan spela på ett par positioner, han är en fyra men kan också spela på tre och fem. Darien kommer att spela imorgon, men troligen inte Lazar, vi sparar honom, han har känningar av en lättare skada. Det blir bra med de nya spelarna, men än har de en bit kvar, säger Bosnic.

Umeå har under en tid saknat två viktiga spelare på grund av skador: Nathan Dawit bröt knäskålen på lagets första träning för säsongen och i slutet av december skadade Rudy Mbemba höften. Dessutom har Dawits ersättare Terrence Oglesby tillfälligt åkt hem till USA på grund av familjeskäl.
– De har många spelare med licens, men har lite skador i laget. De har både unga spelare och mer erfarna. De springer mycket och snabbt, skjuter mycket. Deras guarder försöker attackera korgen. Det kommer att bli en svår match för oss, med nya spelare som ska sätta sig in i systemen, säger Bosnic och fortsätter:
– Vi har några småskador i laget och får se vilka som spelar ikväll, Thomas (Massamba) spelade inte i Malmö. I början av säsongen var det svårt med både den svenska ligan och europaspel, vi har spelat många matcher på kort tid och måste hitta balansen nu.

Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson inför kvällens match:
– Södertälje är tuffa på hemmaplan. Det gäller att stoppa Bizaca (Toni) som har spelat på en egen nivå hela säsongen.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ställer eventuellt upp utan Thomas Massamba.

Umeå kommer till spel utan Rudy Mbemba, Terrence Oglesby, Nathan Dawit, Gerald Williams och Johan Pierre.

NOTERA ATT: ✍️
* Gerald Williams har i veckan lämnat Umeå.
* När lagen möttes i mellandagarna vann Södertälje i Umeå med 85–55.
* Södertälje snittar 78.6 poäng per match. Umeå 71.9.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget