Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Hemmaplan avgjorde – igen

I säsongens tredje möte mellan Uppsala Basket-Norrköping Dolphins var det återigen hemmaplan som fällde avgörandet. Här är höjdpunkterna från matchen som Uppsala vann med 77-69!

Uppsalas coach-trio lät tio spelare rotera ikväll och det var tydligt att det var en lagseger då alla spelare bidrog med viktiga insatser. Men som vanligt var det vissa spelare som periodvis utmärkte sig. Men det är väl styrkan med det här slutgiltiga Uppsala Basket för den här säsongen: man växelvis drar laget och turas om att kliva fram och leverera.

I första perioden var det Axel Nordström och Carl Engström som utmärkte sig med energi, styrka och poäng. Nordström och Engström gjorde två tredjedelar av hemmalagets poäng i perioden, sex vardera, när Uppsala ledde med 18-12. Men i andra perioden blev det snabbt en scenförändring då Dolphins tog kommandot och på under tre minuters spel vänt till ledning med två poäng. Men Uppsala lyckades avvärja Norrköpings offensiv och mycket tack vare Oluoma Nnamaka två störtsköna treor inom en minut när det återstod mindre än två minuter av halvleken, gjorde att Uppsala hade ledningen i halvtid: 38-36.

Tredje perioden blev en tät och spänd akt. Förlösande var just Nnamakas halvplanspoäng i slutsekunden som gjorde att det röda laget hade en fyra poängs ledning inför sista perioden (58-54). Den avslutande delen av matchen var mycket underhållande och spännande. Ingenting kändes avgjort förrän det var cirka 2 minuter kvar av matchen och Andreas Person sänker en trea som han minuten senare följer upp med ytterligare en trepoängare. vilket tog Uppsala till ledning 75-69. Med ett hemmalag fullt av energi och självförtroende kunde inte gästerna ändra matchbilden de återstående 70 sekunderna. Det var istället samme Person som från straffkastlinjen fick fastställa slutresultatet 77-69.

MATCHFAKTA:
Uppsala–Norrköping 77–69

(18–12, 20–24, 20–18, 19–15)
Poäng, Uppsala: Anton Gaddefors 16, Andreas Person 14, Carl Engström 13, Axel Nordström 11, Oluoma Nnamaka 9, Alexander Lindqvist 7, Jonathan Person 5, Lukas Friberg, Sebastian Norman.
Norrköping: Cole Darling 14, Mikkel Plannthin 12, Mikael Lindquist 12, Joakim Kjellbom 7, Johnell Smith 7, Dejan Jeftic 6, Tim Schüberg 5, Abdou Medjedoub 4, Edvin Stark 2.
Publik: 732.

Text: Erik Strandgren (Uppsala Basket)

Dela inlägget