Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Uppsala tar emot Norrköping

Dags för tredje matchen på sex dagar för Norrköping Dolphins och denna gång står Uppsala Basket för motståndet. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 24
När: Fredag 27 januari, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Lagen har vunnit varsin match där Uppsala vann hemma i IFU Arena i slutet på oktober sedan man avgjort matchen redan i första halvlek, medan Norrköping vann hemma i Stadium Arena. Sedan dess har Uppsala gjort sig av med Odin Lindell (205 cm) och förstärkt med landslagscentern Carl Engström (216 cm) som blir Joakim Kjellboms matchup under korgarna.

Så här går Uppsala-tränaren Kevin Gaines tankar inför matchen:
– Det ska bli spännande att möta Dolphins igen och det brukar alltid bli tuffa och tajta matcher med mycket fysiskt spel. Vi har ju fått mycket mera muskler under korgarna nu när vi har Carl Engström och ”pånyttfödde” Oluoma Nnamaka samtidigt som långtidsskadade Anton Gaddefors är tillbaka.
– Vi börjar få ordning på våra system med de nya spelarna och senast mot Umeå var det riktigt bra. En stor anledning till att spelet sitter bättre på matcherna är ju att vi fått upp intensiteten på träningarna där Carl bland annat har dragit med sig Sebastian Norman som ser allt bättre ut. Vi vet hur bra Dolphins kan vara under ledning av Adnan och Jocke så vi förväntar oss en tuff, fysisk utmaning som vi ser fram emot.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Vi möter ett mycket välcoachat lag där Kevin Gaines börjar få ordning på sina system med de ”nya” spelarna i form av Engström, Nnamaka och Gaddefors. Vi har ett tufft spelschema med tre matcher på sex dagar där inte bara fysiken sätts på prov utan det är även en mental utmaning. Vi är givetvis slitna efter att först spelat mot Borås i lördags och sedan försöka ladda om mentalt på kort tid till matchen mot Nässjö i tisdags och därefter ställa om till mötet med Uppsala som spelar en annan basket än vad Nässjö gör. Vi har dock visat i de senaste matcherna att vi kan kontrollera matcherna och komma tillbaka när det har gått emot.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping kommer till spel utan nyförvärvet Fredrik Larsson. Dessutom har Felix Terins och Hugo Waldeck varit sjuka i veckan.

NOTERA ATT: ✍️
* Tidigare i veckan meddelade Carl Engström att han stannar i Uppsala resten av säsongen.
* 73-64 till Uppsala och 82-72 till Norrköping – så har säsongens tidigare matcher slutat.
* Norrköpings stjärncenter Joakim Kjellbom är den spelare som snittar flest returer av alla i Basketligan – 8.7 per match.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget