Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Tredje gången gillt för Nässjö?

BC Luleå har vunnit de två tidigare mötena under säsongen. Men ikväll vill Nässjö Basket ta revansch. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Nässjö Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 24
När: Fredag 27 januari, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö Basket gästas under fredagen av Sveriges just nu bästa lag, BC Luleå. Luleå har varit närmast omutbara hittills denna säsongen och har vunnit imponerande 17 av 20 matcher. I de två tidigare matcherna mot Nässjö har Luleå vunnit med nio respektive 22 poäng.

Nässjö kommer från förlust borta mot Norrköping (85-63), men annars är formen god och efter juluppehållet har det blivit fyra vinster och två förluster.
– Det kommer bli en tuff match mot Luleå. De har endast förlorat tre matcher så här långt och är ett väldigt talangfullt lag. Vi måste spela hårt och vara koncentrerade, i vår senaste match mot Norrköping var vi inte det, säger Nässjös tränare Felix Alonso.

BC Luleå går som tåget i ligan och leder serien med sex poäng före Norrköping. Senast blev det knapp men klar hemmaseger mot serietrean Borås på hemmaplan, 82-71. Och trots att laget vunnit nio raka matcher är det inget fel på motivationen enligt stjärnan Yannick Anzuluni.
– Vi vill behålla förstaplatsen och få hemmaplansfördel i slutspelet för vi är det bästa hemmalaget den här säsongen och är fortfarande obesegrade hemma och det vill vi behålla. Det borde räcka för att hålla oss motiverade. Vi vill inte för någonting i världen låta Södertälje eller Norrköping komma ifatt oss, säger Anzuluni till Norrbottens-Kuriren.

Men kan det finnas en risk att ni tappar lite fokus mot lag längre ner i tabellen?
– Ja, speciellt Nässjö. Det är en lång resa och deras hall är väldigt liten. Det är väldigt svårt att spela där och jag tror att senast vi var där låg vi under med femton poäng i första halvlek. Jag hoppas vi har lärt oss utav det och kan vi spela med energi har vi all chans att vinna.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

Inga skador eller sjukdomar i Luleå.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå vunnit de tidigare mötena med 70-61 och 83-61.
* Yannick Anzuluni och Dartaye Ruffin ligger båda topp-5 i returligan: 7.6 respektive 7.2 i snitt per match.
* Luleå är ligans näst bästa lag offensivt med ett snitt på 84.4 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget