Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Malbas-tränaren tackar för sig – efter säsongen

Henrik Svensson har bestämt sig att det får räcka med åtta säsonger i Malbas. Kontraktet som går ut siste juni 2016 kommer inte att förlängas då Henrik har valt att fokusera på nya utmaningar.

Samtidigt ger det en möjlighet för Malbas att bygga vidare på det som Henrik har byggt upp på herrsidan under de senaste säsongerna.
– Jag känner att tiden är inne att lämna Malbas och behöver helt enkelt få nya utmaningar. Åtta säsonger är en lång tid och de senaste åren har varit roliga och utvecklande. Speciellt nu i Basketligan är det en helt annan press än tidigare när vi spelade i division ett. Men jag är glad över min tid här, jag har fått vara med om mycket roligt, med höjdpunkter att vi vann division ett södra tre gånger, när vi tog oss till Basketligan och första året där, och när vi vann junior-SM med vårt basketgymnasium förra säsongen. Dessutom är jag enormt glad över att ha fått tillbringa åtta år tillsammans med Jan Mikulowski. Jag har ingen ny klubb helt klar men det lutar åt Danmark, säger Henrik Svensson i ett uttalande.

Malbas sportchef Janne Hasselström:
– Trist att Henke inte stannar men naturligt att han vill komma vidare och prova något nytt. Det ger oss samtidigt chansen att få in en headcoach med annan profil som kan hjälpa oss att utveckla organisationen ytterligare. Vår ambition är att fortsätta vara en ligaklubb och vi vet att vi behöver bli bättre på många områden. Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet med talanger utöver det normala som gör framtiden mycket spännande för vår kommande coach.

Dela inlägget