Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Ny amerikan på ingång i Malbas

Nu är det klart. Tomrummet i Malbas efter Fredrik Larsson kommer att fyllas av den 206 centimeter långe amerikanen Josh Ritchart.

Josh Ritchart avslutade sin collegekarriär på UC Davis våren 2015 och kommer närmast från en sejour i den grekiska ligan och Koroivos Amaliadas. Innan dess har han hunnit med en säsong i Japan.

Förväntningarna på Josh är att han skall ge Malbas ett bättre skytte utifrån och bli ytterligare ett anfallshot, samt komma in med energi och storlek under korgarna. Josh landar på onsdag den 25/1 och han hinner eventuellt bli spelklar till hemmamatchen på fredag 27/1 mot Södertälje.
– Det blir spännande att se vad vi kan göra med Josh i laget. Det ger oss mer anfallsstyrka och längd vilket vi verkligen behöver. Vi har det tungt med många förluster i rad men stämningen i truppen är ändå bra och med Josh hoppas jag att vi kan lyfta oss ett par nivåer. Ibland är det inte mycket som behövs för att det skall falla på plats, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Sportchef Janne Hasselström:
– Jag är glad att det gick så snabbt att ersätta Fredrik med Josh. Den erfarenhet som Josh har från spel i Grekland och Japan har betytt mycket för oss när vi letat spelare. Vi ville ha någon som varit ute och spelat som proffs redan och har erfarenhet från att komma till en ny klubb, med allt vad det innebär.

Dela inlägget