Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Veteranen gör comeback

När Uppsala Basket ikväll tar emot Umeå BSKT gör en veteran comeback på basketplanen – Oluoma Nnamaka. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 22
När: Fredag 20 januari, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

38-årige Oluoma Nnamaka är redo för comeback i Uppsala Basket. Veteranen spelar mot Umeå ikväll – och gör därmed sin första match sedan SM-finalen 2015. Hur mycket han kommer spela är oklart och upp till tränare Kevin Gaines att avgöra.
– Hur mycket jag kommer spela? Coachen bestämmer, säger Nnamaka till UNT.se.

Kevin Gaines:
– Rent match up-mässigt är det en bra match för honom, med tanke på hur stort lag Umeå har. Men Oluoma måste spelas in i laget och vi får se hur mycket vi kan använda oss av honom.

Nnamaka kommer in i ett läge där Uppsala har förlorat sex av sina sju senaste matcher och där självförtroende är en bristvara. Senast blev det förlust borta mot Jämtland Basket (88-98).
– Att Carl Engström har kommit in är ett jätteplus för laget och att Anton Gaddefors är tillbaka och ser bättre och bättre ut för varje dag betyder mycket. Det är en jättebra grupp av spelare som har talang och det är ingen fara för framtiden. Det är bra kemi och jag tycker att det ser bra ut, säger Nnamaka till UNT.se.

Ikväll finns Jens Tillman för första gången med i Umeås tränarstab. Och frågan alla i Umeå ställer sig är om det ska bli någon Tillman-effekt?
– Allt tar tid med nya människor, oavsett om det handlar om en ny pointguard eller en ny coach. Han finns med oss och gör sin grej för att hjälpa till och det kan säkert bli bra, men det händer inga magiska grejor på en gång, säger tränaren Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Så här säger Gustavsson inför kvällens match:
– Det känns bra, det här har varit första veckan på hela säsongen där vi kunnat träna med folk på rätt positioner så vi har kunnat få lite ordning och kontinuitet i träningen. Dessutom har vi stramat åt tyglarna lite grand på laget och börjat få bättre träningar. Det börjar där, ska vi vinna matcher krävs att vi tränar bra och det har vi börjat göra.
– Uppsala har fått in Carl Engström och Gaddefors, så det är ett annat lag än det vi tidigare mött. Jag vet inte vad det betyder för oss, tidigare har vi haft lite problem med deras mobila spel och snabba sulor på bröderna Person. Större lag har passat oss bättre.

 

LÄGET I LAGEN:❓
I Uppsala är pointguarden Jonathan Person tillbaka efter den knäskada som stoppade honom mot Jämtland förra veckan.

Umeå saknar fortfarande stjärnguarden Rudy Mbemba. Mbemba är dock tillbaka i träning och gör förhoppningsvis comeback inom kort.

NOTERA ATT: ✍️
* Det är fritt inträde i IFU Arena ikväll då Uppsalas sponsorer bjuder på entrén.
* Uppsalas poängsnitt under säsongen är 81.2 ppg. Umeå ligger på 71.3 ppg.
* Lagens tidigare matcher under säsongen har slutat med dubbla segrar för Uppsala: 85-72 och 82-75.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget