Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Stjärnan lämnar Malbas

Malbas tappar en av sina nyckelspelare Fredrik Larsson. 24-åringen var på väg till Spanien, men utlandsflytten blåstes av i sista stund.

Malbas och Fredrik Larsson avslutar samarbetet efter nästan tre år. Kontraktet med Arcos Albacete i den spanska tredjeligan, LEB Plata, hade bara formaliteter kvar och Fredrik och Malbas bestämde sig därför sent i förra veckan för att gå skilda vägar, eftersom Fredrik har en utlandsklausul i sitt kontrakt.

Dessvärre drog sig den spanska klubben ur i sista stund och försatte både Fredrik och Malbas i en märklig situation. Fredrik som stod utan ett giltigt kontrakt och Malbas som redan börjat se sig om efter en ersättare.
– Det är såklart trist att tappa en så bra spelare som Fredrik, som varit en nyckelspelare i Malbas under ett par år och var en tongivande spelare när vi spelade upp laget i Basketligan. Vi hade en bra dialog när det blev klart att det inte blev något med den spanska klubben och vi kom fram till denna lösning i bästa samförstånd. Nu letar vi på transfermarknaden efter att förstärka laget, det finns gott om spelare men vi har en tight budget att hålla oss till. Det måste gå ganska snabbt också, då sista dagen för övergångar är den 31 januari, säger Malbas sportchef Janne Hasselström.

24-åringen har under säsongen snittat 11.3 poäng per match.

Dela inlägget