Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Guldcoachen tillbaka i Basketligan

Jens Tillman är tillbaka i Basketligan. Den 46-årige guldcoachen kommer agera senior assistent coach i Umeå BSKT.
– Det känns skönt att blicka framåt, säger Jens Tillman.

Umeå BSKT har haft en tung höstsäsong med över tio spelare skadade längre tid. För närvarande är fem spelare på skadelistan och två spelare som har lämnat klubben, Magnus Haney som lagt skorna på hyllan och David Jallow som valt att spela med Luleå i Superettan för att få mer speltid. En näst intill omöjlig uppgift för coacherna att träna laget utifrån de förutsättningarna.
– Vi har haft en jobbig period bakom oss och behöver hjälp för att skapa ro och arbeta på lagspelet och lagkänslan. Det är viktigt för spelarna och tränarna att känna att vi verkligen satsar inför vårens kommande viktiga matcher, säger Umeås sportchef Luca Romano och fortsätter:
– Jens kommer att arbeta ideellt som en rådgivare och ett bollplank till coachstaben i rollen som senior assistent coach.

Jens Tillman:
– Det känns skönt att blicka framåt nu när allt är avhandlat och jag är glad och tacksam för att Umeå BSKT ger mig chansen. Jag är övertygad om att jag och coacherna kan utvecklas och lära oss av varandra, därmed även utveckla spelarna och spelet till den kapacitet som redan finns där. Det är oftast de där små detaljerna som är så viktiga att belysa och arbeta på. Tillsammans kommer vi att arbeta konstruktivt och resultatinriktat, säger Jens Tillman.

Dela inlägget