Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Luleå befäster serieledningen – slog Norrköping

Serieledande BC Luleå bröt Norrköping Dolphins hemmasvit när man under lördagskvällen vann med 70-64. Här är matchens höjdpunkter!

Skulle Adnan Chuk och hans tunna spelartrupp överraska eller skulle Peter Öqvist med sin suveräna ligaetta BC Luleå ta en förväntad favoritseger? Första mötet i ligapremiären mot BC Luleå vanns av Norrköping Dolphins efter att man avgjort i sista perioden men det lyckades inte denna gång trots att man var nära.

Det blir en intensiv inledning av matchen med två lag som bestämt sig för att ”inte släppa nån jävel över bron” vad försvaret anbelangade. Första halvan av den första perioden är poängsnål och lagen byter poäng med varandra men då gör Dolphins fem snabba och Luleå-tränaren Peter Öqvist kallar timeout. Den får effekt och Luleå gör direkt 6-0 men Dolphins håller emot och perioden slutar 16-16.

Luleå går till ledning 17-22 i början av den andra perioden och hemmalagets tränare Adnan Chuk tar timeout vilken tyvärr inte får någon verkan så Luleå kan dryga ut sitt försprång till åtta upp. Dolphins har det tufft därute då man tvingas rotera på alltför få spelare medan Luleå kan utnyttja hela manskapet och man vinner perioden med klara 23-13 och är tio upp, 39-29, i halvtid. Luleå gör fantastiska 16/19 på tvåorna mot Dolphins 9/20.

Luleå kommer ut stärkta efter pausen men Dolphins krigar på samtidigt som man inte har det rätta flytet. Detta till trots kan man göra period tre jämn och den slutar 20-20 och Luleå är fortfarande tio upp, 59-49, inför avgörandet.

Dolphins öppnar den fjärde och avslutande perioden med fyra snabba poäng och Luleå tar timeout för att få till en förändring, vilket sker och man gör nio upp, 64-55, efter tre minuter då Dolphins tar timeout. Man visar stort hjärta och vägrar vika ner sig och vid 60-66 stressas Luleå att ta timeout. Små detaljer avgör den här matchen som vinns av Luleå med 70-64.
– Jag är jättenöjd att vi kunde vinna då vi vet att det alltid är svårt att spela här nere. Det var en härlig inramning med den stora publiken och den stämning som fanns. Defensivt gör vi det bra trots allt då Dolphins gör det riktigt svårt för oss men offensivt kan vi göra det bättre vilket är något vi får ta till oss i nästa match, säger Peter Öqvist.

Adnan Chuk:
– Luleå vann välförtjänt och vi visste att det skulle bli svårt utan Cole Darling. Vi har en tunn trupp som blir ännu tunnare och vi är väldigt slitna just nu. Jag är stolt över spelarna efter allt vi går igenom men jag är givetvis besviken över förlusten. Spelarna får slita hårt när läget är som det är och idag spelade Mikkel Plannthin nästan 39 minuter och gör det bra men det fungerar givetvis inte i längden. Vi skjuter 12/19 (63%) från linjen vilket har en avgörande betydelse. Vi förlorar matchen i tredje perioden då vi tappade fokus. Jag är jätteglad att vi sliter och aldrig ger oss och så länge vi gör vad vi kan är jag nöjd.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Luleå 64–70

(16–16, 13–23, 20–20, 15–11)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 13, Dejan Jeftic 13, Johnell Smith 11, Mikkel Plannthin 10, Mikael Lindquist 8, Tim Schüberg 4, Edvin Stark 3, Abdou Medjedoub 2.
Luleå: Quinton Upshur 16, Yannick Anzuluni 12, Adam Rönnqvist 11, Brandon Rozzell 11, Tom Lidén 8, Brice Massamba 6, Jonathan Larsson 5, Anton Saks.
Publik: 3 195.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget