Fotograf: Montage

Matchguide: Nye Borås-guarden spelklar

Det står 1-1 i matcher mellan Borås Basket och Södertälje Kings den här säsongen. Båda lagen har vunnit på sin hemmaplan. I eftermiddag möts lagen för tredje gången. Här är senaste nytt!

Vilka: Södertälje Kings-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 21
När: Lördag 14 januari, kl 16.15
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

På lördagseftermiddagen möts Borås och Södertälje för tredje gången under säsongen 2016/17. Den här gången ska matchen spelas i Södertälje. Matcherna mellan Borås och Södertälje handlar mycket om prestige. Södertälje vann första matchen (i Täljehallen) med 77-72. Då var boråsarna långt ifrån nöjda med hur slutskedet av fajten dömdes. Borås vann andra matchen (i Boråshallen) med 86-76.

Då det inför lördagens drabbning står 1-1 i matcher så är Borås-tränaren Jonte Karlsson glad över att hans nyrekryterade guard Jerome Seagears hunnit bli spelklar.
– Även om Södertälje är mästare, har hemmaplan och gäller som favoriter så går vi in för att vinna matchen. Vi är i en positiv trend. Christian Maråker har betytt mycket för oss de senaste matcherna. Jerome Seagears är inte riktigt redo att spela så många minuter ännu. Han har en del träning kvar innan han är där vi vill att han ska vara, men det är kul att vi har en bra pointguard klar, säger Jonte Karlsson till klubbens hemsida.

Efter att ha haft en hel del bekymmer med skador och sjukdomar den senaste tiden så börjar läget ljusna lite i Borås.
– Tolv ombytta var länge sedan vi hade. Nu ska det sägas att Trayvonn (Wright) inte har tränat på hela veckan, så av honom förväntar jag mig inget. John Brändmark har varit sjuk men är tillgänglig nu. Utan Palm och Wright tappar vi storlek. I övrigt känns det som vi vunnit på lotto, för vi har varit tio spelare på träning i flera dagar den här veckan.

Södertälje föll tidigare i veckan mot Gaziantep i FIBA Europe Cup. En förlust som betyder att laget inte längre kan gå vidare och nu kan lägga allt krut på ligan resten av säsongen. De regerande mästarna återfinns först på sjundeplats i tabellen, men det beror mycket på att man spelar fyra-fem matcher färre än övriga lag.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan troligen ställa upp med ordinarie lag.

Basket reser till Södertälje med en nära på komplett trupp. Endast vadskadade Mike Palm stannar hemma.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje sägs vara intresserade av att värva en till “offensiv” spelare. Fönstret för övergångar stänger den 31 januari.
* Toni Bizaca leder poängligan med ett snitt på 18.7 poäng per match.
* Borås är ett av fyra lag som snittar mer än 80 poäng per match (80.8).

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget