Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå jagar första segern mot Nässjö

När Umeå BSKT under fredagskvällen gästas av Nässjö Basket är förhoppningen att knipa säsongens första seger mot Nässjö. Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 21
När: Fredag 13 januari, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö har besegrat Umeå i två möten redan denna säsong, men matcherna har varit riktigt jämna och senast i Nässjö Sporthall var Umeå det klart bättre laget i fjärde perioden men smålänningarna kunde hålla undan med liten marginal (89-85).

Sedan den matchen har Umeå förstärkt sin uppställning med en av Sveriges främsta spelare på bakplan, Rudy Mbemba. Mbemba snittade cirka 20 poäng vid sina tre framträdanden i december med Umeå och laget vann två av dessa matcher. Dessvärre för Umeå så ådrog han sig en skada i mötet med Norrköping den 20 december och han har därefter rehabiliterat sin skada och finns inte med ikväll.

Nässjö är inne i ett härligt flyt vilket fyra raka segrar visar. Senast mot Jämtland fick man inte spelet att stämma fullt ut under inledningen av matchen, men med en grym forcering tog man ändå matchen till förlängning som man sedan vann rättvist (78-71). Nässjö ligger för närvarande på fjärdeplats i tabellen. Umeå parkerar på åttonde.
– Vi har spelat väldigt fokuserat under hela matcherna. Vi har haft lite problem tidigare under säsongen med att vi inte har gett hundra procent över 40 minuter. Men det har vi gjort nu. Vi har gjort jobbet och spelat som ett lag, säger Nässjös Wictor Grenthe till Smålands-Tidningen.

Även om Nässjö segrat i de tidigare matcherna mellan lagen under säsongen så är man förberedda på en tuff match ikväll.
– Vi vet hur vi ska spela för att slå dem, men det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften. Umeå är ett bra lag. De är stora och vi hade det tufft mot dem senast, säger Grenthe.

För Umeå gäller det att hitta ett sätt att kunna besegra Nässjö och tränare Jesper Gustavsson vet att det handlar om en kamp ute på planen – om varje millimeter och varje sekund.
– Nässjö är som ett nytt lag med nye pointguarden Reginald Johnson. Han är duktig på att driva upp tempot och skapa i transition. De tidigare matcherna har varit tighta och vi har matchat up ganska bra med Nässjös storlek trots alla våra skador.
– Vi har haft en bra träningsvecka trots alla förkylningar, magsjukor och skador så har det vart bra energi och tempo på golvet. Vi hoppas kunna matcha ett bra lag på bana, säger Gustavsson.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar förutom Rudy Mbemba även Terrence Oglesby och Nathan Dawit. Litet frågetecken finns för Egal Saleman och Josh Wolfram som missat träningar på grund av sjukdom.

Nässjö ser ur att kunna mönstra bästa tänkbara lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeå-centern George Valentine ligger trea i returligan med ett snitt på 7.5 returer per match.
* Nässjö reste till Umeå redan under torsdagen, allt för att komma så väl förberedda för matchen som möjligt.
* Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen. Umeå har förlorat mot Nässjö med 57–68 på hemmaplan och borta med 85–89.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget