Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Nnamaka tillbaka i Uppsala

Oluoma Nnamaka som avslutade sin framgångsrika karriär efter finalserien, mot Södertälje Kings, 2015, har bestämt sig för att åter knyta på sig basketskorna och hjälpa sin moderförening Uppsala Basket.

– Jag känner ju coach Kevin Gaines väl, så det är klart att man vill hjälpa till när det behövs, säger Nnamaka.
– Med allt som hänt den här säsongen och att vi blev korta i truppen så hoppas jag att kunna hjälpa laget genom att bidra med försvar och min erfarenhet. Framför allt är det kul att vara tillbaka, förklarar Oluoma sin återkomst.

– Det är fantastiskt av Oluoma att ställa upp och hjälpa klubben och laget igen. Hans meritlista är minst sagt imponerande och vi är mycket glada och stolta över att Oluoma vill dra på sig Uppsalalinnet på nytt. Hans närvaro ger oss ledarskap och rutin, på och utanför plan och ännu en mycket kompetent spelare i roteringen, säger Christer Sjögren, klubbdirektör i Uppsala Basket.

– Vi har ett bra lag, särskilt nu när Carl (Engström) är med. Jag ser mig som en extra resurs som kanske kan hjälpa till lite där det behövs, förklarar Oluoma.

Oluoma blev utsedd till årets rookie 1997, har spelat 14 säsonger som utlandsproffs och har 115 seniorlandskamper. Han väljer att avstå från att få ersättning för sina insatser. Oluomas medverkan belastar inte Uppsala Baskets ekonomi.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget