Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Uppsala stora favoriter mot Malbas

När Uppsala Basket under tisdagskvällen tar emot Malbas får man gälla som stora favoriter till segern. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-Malbas
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 20
När: Tisdag 10 januari, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Med fem raka förluster i ryggen är det tänkt att Uppsala ikväll mot jumbon Malbas ska bryta en dyster trend. Och förutsättningarna kan inte bli bättre då landslagscentern Carl Engström (med ett förflutet i Malbas) gör debut i kvällens match.
– Carl ser väldigt bra ut. Det märks att vi är lite ovana att spela med en sådan stor och duktig insidespelare. Vi får väldigt många annorlunda och öppna ”looks” på korgen. Vi får fler valmöjligheter. Det kommer att se ut som att han har spelat med oss ett tag. Det känns som det, säger Uppsalas assisterande tränare Anders Jonsson till Upsala Nya Tidning.

Med den 216 centimeter långe landslagscentern får Uppsala ett stort vapen under offensiv korg – som kommer att öppna ytor för övriga spelare.
– Jag tror att motståndarna kommer att spela väldigt tufft mot honom. Det ska bli intressant att se. Det kan öppna golvet för många av våra spelare, dels Alex Lindqvist och dels Anton Gaddefors, och för våra pointguards. När Carl gör sig stor måste motståndarna hjälpa från andra håll. Carl är dessutom en duktig screensättare och det bör öppna möjligheter för oss, säger Jonsson till Upsala Nya Tidning.

Att Uppsala får finna sig i att vara skyhöga favoriter i kvällens match råder det ingen tvekan om. Men Malbas har skrällt förut – slog Borås på hemmaplan.
– Malbas har det tufft och det är inget snack om saken att vi är favoriter. Men vi har torskat en del matcher nu och vi måste fokusera på att hitta vårt spel. Vi måste ha disciplin och göra rätt saker. Vi ska vinna matchen, säger Jonsson.

Under måndagen blev det även klart att 38-årige Oluoma Nnamaka gör comeback i Uppsala-linnet. Han kommer dock inte spela i kvällens match.

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala ser ut att mönstra bästa möjliga lag.

Malbas har haft en hel del problem med sjukdomar de senaste matcherna, oklart hur läget är ikväll.

NOTERA ATT: ✍️
* Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. Bägge gångarna har Uppsala segrat, 81-50 och 98-53.
* Uppsala ligger sexa i tabellen. Malbas ligger nia.
* Uppsala har fyra spelare topp-20 i poängligan: Alexander Lindqvist, Andreas Person, Jonathan Person och Axel Nordström.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget