Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

TV: Nässjö vann efter dramatik

Det bjöds på stor dramatik mellan Nässjö Basket-Jämtland Basket. Först efter förlängning kunde Nässjö bärga segern. Här är matchens höjdpunkter!

Nässjö Basket vinner kvällens basketthriller med 78-71 mot Jämtland och tar därmed sin fjärde raka seger. Matchen avgjordes först efter 5 minuters förlängning, en förlängning som Nässjö dominerade med god hjälp av en Nässjö Sporthall fylld med högljudda hemmafans.

Ett hemmalag med gott självförtroende tog ikväll emot Jämtland som haft det lite tyngre den senaste tiden och i en hall fylld med hemmafans var det verkligen upplagt för Nässjö att ta sin fjärde raka seger. Nässjö kom ut i högt tempo och Reginald Johnson utmanande gånger flera under de första minuterna och Nässjö kunde med hjälp av detta ligga snäppet före poängmässigt under den första perioden. I en poängsnål inledning som präglades av mängder med missade skott så leder Nässjö med 5-0 innan Jämtland efter fyra minuters speltid kan spräcka sin poängnolla. Nässjö leder 17-15 efter den första perioden.

Om Jämtland hade problem att få bollen i nät under första tio minuterna så var det precis tvärtom för laget under period två. Jämtland tar direkt hand om matchen i inledningen av denna perioden och med 24-18 kan de gå till halvtidsvila i en rättvis fyrapoängsledning. Siffrorna var egentligen smickrande för Nässjö som låg under med hela 27-39 med 1,5 minut kvar av halvleken men med en 8-0 run signerad Heder Ternell och Johnsson hade hemmalaget fått kontakt och matchen stod och vägde inför den tredje perioden.

Period tre är en period som hemmalaget snabbt ska lägga bakom sig. Mängder med bortkastade bollar och felbeslut fick många på läktarna att ge upp hoppet om seger denna kväll. Svårt att klandra dem för detta var en tiominutare som ibland dyker upp och det enda som var bra med den var att Jämtland inte heller dem hade någon fantastisk period. Nässjö mäktar med åtta offensiva poäng medan Jämtland ”öser” i 15. Detta innebar bortaledning med 54-43 och absolut inget i spelet ute på banan talade för att hemmalaget skulle kunna vända detta.

Nu är ju inte idrotten logisk vilket inledningen av den fjärde perioden visar. Nässjö kommer ut till synes energilösa men ett par fantastiska avslut av Auston Barnes får energi i laget, och detta väcker också hemmapubliken. Laget får upp intensiteten i försvar till max och Nässjö gör 14-0 vilket innebär 57-54, 4,5 minuter in i den fjärde perioden. Coach Torbjörn Gehrke lyckas få stopp på Jämtlands blödning och de avslutande fem minuterna blir dramatiska. Jämtland leder med tre poäng med en minut kvar efter att Brusewitz satt en lång trea men i anfallet efter så svarar Reginald Johnson med en dito, och Nässjö har även ett sista skott i absolut sista sekunden men ring ut innebar likaläge och förlängning.

Det var längesedan det var förlängning i Nässjö sporthall och antagligen finns det ingen som kan klaga på den nerv som fanns i denna match. Dino Cinac ger Jämtland ledningen men sedan tar Nässjö över. Kanske var det matchavgörande när Jonathan Peleg som för övrigt haft en ”missflytsmatch” sätter en tung trea fram till ledning 65-64. När Jämtland sedan blir avblåsta för stegfel och Nässjös Auston Barnes hittar i med ytterligare en trepoängare så närmast exploderar den gamla sporthallen. Jämtland reducerar men Mantas Griskenas avgör tillställningen med ytterligare en trepoängare fram till 73-66. Därefter kan Nässjö kontrollera händelserna och man vinner därmed för första gången denna säsongen mot Jämtland.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Jämtland 78–71 efter förlängning

(17–15, 18–24, 8–15, 19–8, 16–9)
Poäng, Nässjö: Reginald Johnson 22, Austin Barnes 17, Dartaye Ruffin 12, Mantas Griskenas 7, Jonathan Peleg 6, Kristian Heder Ternell 5, William Gutenius 4, Daniel Eliasson 2, Wictor Grenthe 2, Karim Wazzi.
Jämtland: Dino Cinac 19, Mike Bruesewitz 11, Niklas Larsson 9, Jaan Puidet 8, Olle Lundqvist 8, Preston Purifoy 8, Gustav Hansson 6, Jabril Durham 2.
Publik: 1 073.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget