Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Komfortabel seger för Borås

Borås Basket hade inga större problem att besegra Umeå BSKT under trettondagen. Hemmalaget dominerade från första stund och vann med 89-54. Här är höjdpunkter från matchen!

Fyra nyckelspelare saknades för Umeå BSKT. Då föll Jesper Gustavssons gäng med krossiffrorna 54-89 mot Borås Basket.

Rudy Mbemba, Nathan Dawit, Terrence Oglesby och George Valentine. Alla fyra dessa nyckelspelare saknades när Umeå BSKT kom till spel mot Borås Basket på bortaplan. Och då blev mötet med topplaget ingen rolig historia.

Umeå hängde med bra under den första perioden. Efter tio spelade minuter var underläget bara sex poäng. Men i den andra perioden rann det iväg på allvar. Jesper Gustavssons gäng hade inte mycket att sätta emot när Borås satte fart. Och när slutsignalen ljöd hade hemmalaget vunnit med förkrossande 89-54.

Guarden Gerald Williams noterades för 17 poäng i förlusten. Kanadensaren Josh Wolfram gjorde tolv poäng och tog sju returer för Umeå BSKT. Poängbäst i Borås blev islänningen Jakob Sigurdarson som sköt i 19.

MATCHFAKTA:
Borås–Umeå 89–54

(20–14, 31–12, 17–15, 21–13)
Poäng, Borås: Jakob Sigurdarson 19, Shaquille Hines 17, Fredrik Andersson 12, Christian Maråker 12, John Brändmark 9, Emil Lundstedt 8, Simon Gunnarsson 4, Trayvonn Wright 4, Johannes Hidirsah 2, Anton Almqvist 2.
Umeå: Gerald Williams 17, Joshua Wolfram 12, André Nilsson 8, Egal Saleman 6, Jesper Hallberg 6, Johan Pierre 3, Albin Frank, Johan Rönström.
Publik: 1 412.

Text: Max Wiik (Umeå BSKT)

Dela inlägget