Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Trettondagsbasket i Boråshallen

För tredje gången denna säsong ställs Borås Basket och Umeå BSKT mot varandra. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Borås Basket-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 20
När: Fredag 6 januari, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Den 20 december vann Borås Basket mot Uppsala Basket i Uppsala. Det var James Washingtons sista match för Borås innan Polen-flytten. Sedan dess har Borås slagit både Malbas och Jämtland med John Brändmark och Emil Lundstedt som pointguards.

Nya amerikanska pointguarden Jerome Seagears anlände på nyårsdagen, har tränat med laget sedan dess och är redo att debutera för ikväll. Men innan han kan få chansen att hjälpa sitt nya lag på basketplanen så måste alla papper, inklusive arbetstillstånd, hinna bli klara. Om det hinns med lagom till trettondagsmatchen, eller om det blir en senare debut för Seagears, återstår att se.

Umeå har tre raka förluster och föll senast hemma mot BC Luleå med 91-65. Även om stjärnan Rudy Mbemba fortfarande saknas på grund av skada, så får Umeå ikväll tillbaka norsk-amerikanen Terrence Oglesby som snittar 16 poäng per match.
– Han ska vara med och spela. Nu har han kunnat köra för fullt under ett par träningar med laget, plus att han kört några individuella test som fallit väl ut, säger tränaren Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg och fortsätter:
– I matchen mot Borås är jag glad om vi kan hålla oss till det vi ska göra som lag, plus att spelarna visar beslutsamhet och lite tyngd bakom allt, att träffa screens hårt, att attackera korgen hårt och leverera rejäla passningar.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar Mike Palm och Daniel Thuresson.

Umeå får tillbaka Terrence Oglesby. Rudy Mbemba är ej med.

NOTERA ATT: ✍️
* Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen – Borås har vunnit med 104-66 och 94-87.
* Det är fortfarande oklart hur pass allvarlig skadan i höften är för Rudy Mbemba.
* David Jallow meddelade i veckan att han lämnar Umeå för spel i Luleås utvecklingslag LF Future.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget