Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Nässjö jagar fjärde raka

Nässjö Basket är på jakt efter fjärde raka segern när Jämtland Basket ikväll kommer på besök. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 20
När: Fredag 6 januari, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Med tre raka segrar i ryggen är det ett formstarkt Nässjö som gästas av Jämtland. Senast vann Nässjö klart borta mot Malbas och innan dess slogs både Uppsala Basket och Borås Basket tillbaka i Nässjö Sporthall. Nu väntar Jämtland, som har två poäng mindre än Nässjö men även en färre match spelad.
– Jämtland är ett bra lag som spelar attraktivt. De spelar en snabb basket och är ett lag som det är roligt att titta på. Det gäller att vi spelar på samma nivå defensivt som vi har gjort i de tre senaste matcherna, säger Nässjös tränare Felix Alonso till Smålands-Tidningen.

Efter en helt okej inledning på säsongen så har Jämtlands spel börjat vackla lite och inför kvällens match står man på tre raka förluster och har tappat till sjunde plats i tabellen. Anmärkningsvärt är att laget som haft ligans vassaste offensiv “bara” har snittat 68 poäng över de senaste matcherna. Får Östersunds-laget ordning på offensiven ikväll så finns alla förutsättningar för en tajt och jämn match.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Om det inte tillkommer något sent återbud så kommer Nässjö med ett ordinarie lag till fredagens match.

I Jämtland fick Dino Cinac en smäll på handleden mot Borås och Jabril Durham är förkyld. Dessutom är Preston Purifoy lårskadad sedan tidigare, men troligen är dessa med i kväll.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland har vunnit de båda tidigare matcherna mellan lagen under säsongen, 86-83 och 94-80.
* Jämtlandstjärnorna Mike Bruesewitz (17.6 ppg) och Dino Cinac (17.2 ppg) ligger trea respektive fyra i poängligan.
* Dartaye Ruffin är Nässjös främste poänggörare med 12.9 ppg.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget