Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Ny seger för Luleå – befäster serieledningen

BC Luleå fortsätter gå starkt i Basketligan. När 2017 inleddes vann man – för tredje gången under säsongen mot Umeå BSKT. Här är höjdpunkter från matchen!

BC Luleå gästade ikväll Umeå BSKT som ligger på åttonde och sista slutspelsplats. Hemmalaget Umeå saknade sina två ledande spelare i form av Terrence Oglesby och Rudy Mbemba, BC Luleå ställde upp med full trupp.

Redan i första perioden visade BC Luleå varför man leder serien. Man spelade effektivt och bra i anfall och höll tätt defensivt vilket resulterade i ett att det på tavlan lyste 12-26, ledning med 14 alltså för bortalaget. De största bidragarna till detta var Quinton Upshur och Tom Lidén som producerade nio respektive sex poäng för gästerna.

Under andra perioden vacklade BC Luleå ganska markant speciellt under en fyra minuters tid i mitten av perioden då man släppte in 14 poäng men bara mäktade med tre gjorda poäng själva. Efter det tappet var Luleås ledning nere i fem poäng men man lyckades puts till de siffrorna vilket gjorde att man i halvtid ledde med nio poäng.

Sakta men säkert knappade Umeå BSKT in på BC Luleå under den tredje perioden och halvvägs in perioden var ledningen för BC Luleå bara fyra poäng stor. Som direkt följd av detta tog Peter Öqvist timeout. Efter den timeouten var det inget snack om hur matchen skulle gå. Ett par snabba treor av Adam Rönnqvist och ledningen var snabbt uppe tvåsiffrig storlek igen och därifrån skulle inte bortalaget vända sig om något mer. När så slutsignalen ljöd stod det klart att BC Luleå hade vunnit med 26 poäng, 91-65 för att vara exakt.

MATCHFAKTA:
Umeå–Luleå 65–91

(12–26, 27–22, 15–21, 11–22)
Poäng, Umeå: Gerald Williams 16, Egal Saleman 11, George Valentine 11, Johan Pierre 9, Johan Rönström 7, Jesper Hallberg 5, Andre Nilsson 4, Joshua Wolfram 2.
Luleå: Brandon Rozzell 21, Quinton Upshur 17, Adam Rönnqvist 13, Tom Lidén 12, Yannick Anzuluni 9, Tim Kearney 8, Denzel Andersson 5, Anton Saks 4, Jonathan Larsson 2.
Publik: 703.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget