Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Nässjö avgjorde tidigt mot Malbas

Nässjö Basket gav aldrig Malbas någon chans. Smålänningarna tog kommandot omgående och vann till slut med 91-54. Här kan du se höjdpunkterna från matchen!

Ett influensasargat Malbas tog emot Nässjö på tisdagen, lagens tredje drabbning på säsongen. Om de första två var något sånär jämna var den matchen i en helt annan kategori.

Malbas var tillbaka där säsongen började: hemmamatch mot Nässjö. Det var så säsongen inleddes, och den gången blev det en respektabel förlust för malmölaget med ynka tio poäng. Returmötet på tisdagskvällen levde inte riktigt upp till samma dramatik, utan spelade snarare ut enligt samma manus som senaste matchen i Heleneholm, mot Luleå.

Efter en första halvlek med stundtals uppmuntrande spel: en dunk från Fredrik Larsson, en urläcker kontringsbrytning från David Terins och en charge från Sebastian Åris som Oscarskommitén borde ta en närmre titt på, fanns Nässjö efter halva matchen bara en armslängd bort. Men precis som Lasse Elbaecks diskvalificering mot Luleå sög luften ur Malbaslungorna, tog Sebastian Åris effektivt ut sig själv ur matchen genom att begå sin tredje och fjärde personliga foul bara minuter in i tredje perioden mot Nässjö. Kort därefter var Malbas uppe i lagfoul och matchklockan visade obarmhärtigt att det återstod sju minuter av tredje perioden.

Fem minuter in i andra halvlek hade Nässjös tiopoängsledning expanderat till 19 och i periodvilan krypit hela vägen till 22 poäng.

När Malbas blandade högt och lågt var Nässjö jämnare och attackerade på alla fronter och flanker. Antingen var det Austin Barnes som sänkte allt han sköt från halvdistans, eller så var det outtröttliga Karim Wazzi som stänkte i tre trepoängare – bara en mindre än vad han nätat hittills på hela säsongen.

Vinsten, Nässjös åttonde på säsongen varav tre är mot Malbas, stärker deras femteplats i tabellen just bakom toppkvartetten Luleå, Norrköping, Borås och Södertälje. För Malbas var det säsongens 15:e förlust, vilket dock bara är två fler än Umeå i kampen om sista slutspelsplatsen.

MATCHFAKTA:
Malbas–Nässjö 54–91

(10–24, 21–17, 9–21, 14–29)
Poäng, Malbas: Lasse Elbaeck 11, Fredrik Larsson 10, Sebastian Åris 10, Jordan Peltier 10, Adrian Rodgers 7, David Terins 2, Kasper Hagberg 2, Tadas Kvederavicius 2.
Nässjö: Austin Barnes 17, Karim Wazzi 14, Kristian Heder Ternell 13, Reginald Johnson Jr 11, Mantas Griskenas 11, Dartaye Ruffin 9, Daniel Eliasson 7, William Gutenius 4, Wictor Grenthe 3, Jonathan Peleg 2.

Text: Johannes Grufstedt (Malbas)

Dela inlägget