Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Första segern för Södertälje

Efter två inledande förluster kom första segern i FIBA Europe Cup för Södertälje Kings när rumänska BC Mures slogs tillbaka med 88-68. Här är höjdpunkter från matchen!

För både Södertälje och Mures var kvällens match en som måste vinnas, med tanke på att förlust skulle innebära utträde ur FIBA Europe Cup. Och efter en tveksam start övertog Kings kontrollen för att sedan behålla den matchen ut. Slutresultatet blev 88-68 med Toni Bizaca som främste poänggörare med 23, följd av Mures Goran Gajovic, 18.

Bristande försvar och hackigt anfallsspel fyllt av turnovers blev inledningen för Kings. Bättre men inte perfekt gick det till en början för Mures, som saknade tre vitala spelare för kvällen: Goran Martinovic, Alhaji Mohammed och Andrew Barham. När Toni Bizaca och Valter Lindström satte två treor tätt efter varandra övertog hemmalaget dock ledningen, när strax över två minuter återstod av den första perioden. Av lagets 22 poäng så långt hade Bizaca bidragit med tre trepoängare.

Av Kings tveksamma start syntes inte mycket när tio nya minuter började räknas ned. Anledningen var framför allt en signifikant defensiv nivåhöjning som fick rumänerna att framstå som både osäkra och orutinerade. Offensivt var det än en gång Bizaca som stod för produktiviteten och drygt hälften av hemmalagets poäng under den första halvan av matchen. Det poängmässiga övertaget gynnade både Henrik Sjölin och Valter Lindström som fick mycket speltid under matchen.

Det fokus som bidragit till att hemmalaget hade behållit en stor ledning sedan den första perioden stagnerade något efter halvtidsvilan och de onödiga misstagen dök upp på nytt. Goran Gajovic, som i sällskap med Ernests Kalve ledde poängproduktionen i Mures, reducerade underläget till 45-33 genom att sätta en trea tidigt i tredje perioden. Trots det lyckades Kings behålla kontrollen.

Lindström fortsatte hitta till korgen och var näst efter Bizaca och Kurbas poängbäst i Kings så långt. Senare skulle även Tylor Ongwae och Thomas Massamba komma igång offensivt. Massamba gjorde dessutom en solid defensiv insats och pressade bortalagets guarder till misstag. Ett litet problem för hemmalaget var antalet fouls som resulterade i att flera spelare fick sättas på bänken för att vila, men när Davis Lejasmeiers fick sin fjärde var ledningen uppe i 19 och i samma anda fortsatte resterande del av matchen. Segern innebär att Kings kan fortsätta sträva vidare i FIBA Europe Cup och att fokus nu riktas mot kommande tuffa hemmamatch mot Royal Hali Gaziantep i Täljehallen nästa tisdag.

MATCHFAKTA / FIBA Europe Cup:
Södertälje–Mures 88–68

(22–16, 23–14, 20–14, 23–24)
Poäng, Södertälje: Toni Bizaca 23, Tanel Kurbas 15, Thomas Massamba 10, Tylor Ongwae 10, Valter Lindström 9, Delvon Johnson 8, Nick Spires 7, Davis Lejasmeiers 3, Adam Ramstedt 3.
Mures: Goran Gajovic 18, Dalibor Djapa 14, Ernests Kalve 12, Daniel Popescu 6, Laszlo-Emil Lazar 6, Szabolcs Santa 4, Cornel-Andrei Ciocata 4, Dan-Tudor Bichis 2, Dragos-Mihai Andrei 2.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget