Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

TV: Borås segrade i Jämtland

Borås Basket kom till Östersund med endast nio spelare ombytta, men det spelade ingen roll. Västgötarna vann med 77-69. Här är matchens höjdpunkter!

Jämtland Basket tog en tidig ledning med 13-6. Borås Basket kallade timeout och vände på allt inom loppet av några minuter. Sedan hade Borås ledningen rakt igenom matchen, som mest 13 poäng. Men Jämtland kapade avståndet till 67-71 med 1:39 kvar av matchen. Efter en hel del strul lyckades dock Borås reda ut allt och vinna matchen med 77-69.

Gustav Hansson ”krokade” i 13-6 för Jämtland och Borås behövde och kallade timeout. Då hade knappt halva första perioden passerat. Två minuter senare passade Simon Gunnarsson till Jakob Sigurdarson för en öppen trea på breaket. Detta gjorde ställningen helt jämn, 13-13. När sedan Sigurdarson, Fredrik Andersson och John Brändmark satte varsina treor inom loppet av en och en halv minut kunde Borås njuta av en pausledning på 15-22.
– Jämtland sköt väldigt bra i början. Det vet vi att de är bra på. Nu valde vi att spela man-man på ett annorlunda sätt, så att de fick skjuta över oss. De började missa och vi hade koll på returtagningen, berättar Borås tränare Jonte Karlsson.

Andersson satte ytterligare tre trepoängare under första halvan av den andra perioden, vilket gjorde att gästerna gick upp i tvåsiffrig ledning. Men när Dino Cinac skickade i en trea för Jämtland med tre minuter kvar innan halvtidspausen valde Jonte Karlsson på Borås-bänken att ta sin andra timeout. Då vid ställningen 30-39. Med 20 minuter kvar av matchen ledde Borås med 35-43.
– Anfallsmässigt hjälptes spelarna åt och spelade ganska klokt. Det var många spelare som tog för sig. Eftersom Jakob Sigurdarson har så hård bevakning på sig så spelade vi så att Fredrik Andersson fick hans skott istället. Och det gick ju bra, menar Jonte Karlsson.

Jämtland spelade bättre försvar i den tredje perioden. Borås fick inte längre lika enkla möjligheter att skjuta bollen från trepoängslinjen. Men under den andra halvan av tredje lyckades boråsarna istället driva bollen till korgen framgångsrikt. Gunnarsson och Sigurdarson visade bra exempel på detta. Inför den fjärde perioden ledde Borås Basket med 55-44.

Borås satte tonen tidigt i den fjärde perioden. Fredrik Andersson inledde med en dunk och Christian Maråker fick skjuta i flertalet straffkast. Borås ledde som mest med 13 poäng, men sen blev det Jämtland för hela slanten. Hemmalaget kapade Borås ledning till 64-69 med fyra minuter kvar att spela. 67-71 var ställningen med 1:39 kvar av matchen och en timeout var kallad. Borås hann med en rad misstag under slutminuten, men redde tillslut upp allt och kunde vinna med 77-69. Detta var Borås Baskets tredje raka vinst.
– Det som var kul idag, i och med att den här gruppen är ganska spelintelligent, var att vi kunde ändra en del under matchens gång. Killarna var på tårna mentalt. Sedan har vi stor nytta av Christian Maråker i anfallsspelet. Men han har en bit kvar till formen så vi hoppas att han får vara frisk nu, avslutar Jonte Karlsson.

MATCHFAKTA:
Jämtland–Borås 69–77

(15–22, 20–21, 9–12, 25–22)
Poäng, Jämtland: Jabril Durham 20, Dino Cinac 20, Gustav Hansson 14, Mike Bruesewitz 12, Samuel Berkelund 6, Jaan Puidet 4, Niklas Larsson 2, Olle Lundqvist.
Borås: Jakob Sigurdarson 21, Fredrik Andersson 19, Christian Maråker 17, Shaquille Hines 8, Simon Gunnarsson 7, John Brändmark 5.
Publik: 1 069.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget