Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Så ska Luleå besegra Umeå

BC Luleå har planen klar för hur man ska ta säsongens tredje raka seger mot Umeå BSKT. Här är allt du behöver veta inför kvällens match!

Vilka: Umeå BSKT-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 19
När: Tisdag 3 januari, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Årets första bortamatch. Då har BC Luleå en plan för hur de ska inleda 2017 på bästa sätt.
– Umeå matchar ett riktigt stort lag. Med tanke på skadorna de har så spelar de väldigt stort. Offensivt vill vi försöka spela bra basket och göra vår grej. Eftersom vi möter ett storvuxet lag ska vi försöka utnyttja vår snabbhet i anfallsspelet, säger Peter Öqvist, tränare i Luleå till NSD.se och förklarar sedan hur BC ska tänka i försvarsspelet:
– Defensivt behöver vi kriga helt enkelt. Möter man ett storvuxet lag får man jobba hårdare i returtagningen och ta i mer för att freda sig nära korgen.

Umeå har ett par nyckelspelare på skadelistan. Däribland fixstjärnan Rudy Mbemba.
– Vi vet från flera matcher att vi behöver komma upp i de där hundra procenten i intensiteten. Annars kommer vi ha en holmgång framför oss. Vi åker ner med inställningen att vi behöver leverera en riktigt vass insats, säger Öqvist till NSD.se.

Luleå kommer från seger hemma mot Jämtland Basket, 92-75. För Umeå blev det klar förlust i sista matchen för 2016 – 55-85 mot Södertälje Kings.
– Vi spelade en bra halvlek senast mot Luleå på bortaplan och vi hoppas kunna göra det över fyra perioder i kväll. Nyckeln mot Luleå är alltid att sakta ner dem och ha kontroll på alla sina egna bollinnehav så de inte får komma ut och springa av våra turnovers eller oplanerade skott, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kommer till spel utan Rudy Mbemba och Terrence Oglesby.

Luleå har samtliga spelare tillgängliga för spel.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeå har förlorat båda matcherna mot Luleå med ganska stor marginal, 92-53 och 74-56.
* Luleå har tre spelare som alla snittar runt 16 poäng per match: Adam Rönnqvist, Brandon Rozzell och Yannick Anzuluni.
* Umeå-spelaren Magnus Haney meddelade förra veckan att han lägger ner elitsatsningen och slutar på grund av skadeproblem.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget