Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Borås lägger favoritskapet på Jämtland

Det är ett sargat Borås Basket som under tisdagen tar flyget till Östersund för match mot Jämtland Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 19
När: Tisdag 3 januari, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Ännu finns ingen ljusning på Borås Baskets skade- och sjukdomshimmel. På tisdagsmorgonen flyger laget med tio spelare till Östersund. Men av dessa är endast åtta hundra procent redo för spel. Något som gör att Borås tvingas söka dispens hos Svenska basketbollförbundet.

Simon Gunnarsson och Christian Maråker är åter i spel för Borås. Men Daniel Thuresson saknas fortfarande. Dessutom är Anton Almqvist sjuk och i den senaste matchen skadade sig både Trayvonn Wright och Mike Palm. Den senare kommer, i och med att han missar kvällens match, att sätta punkt för en svit där han spelat 133 raka matcher utan skade- eller sjukfrånvaro.

I och med att Thuresson, Palm och Almqvist har skador och sjukdomar som gör att de inte klarar av att resa så har Borås Basket tvingats söka dispens hos basketförbundet. Laget har helt enkelt endast nio spelare som kan klä om för match.
– I och med alla våra skador, samt att Jämtland slog oss förra gången, så får hemmalaget gälla som klara favoriter i den här matchen. Men vi reser till Östersund för att försöka vinna, säger Borås-tränaren Jonte Karlsson.

Jämtland kommer från förlust hemma mot Norrköping (60-74) och sedan borta mot Luleå (75-92), men är erkänt starka i Östersund där man vunnit fem av åtta matcher så här långt. Borås besegrade som väntat Malbas i fredags, 77-49.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Både Mike Bruesewitz och Preston Purifoy är tillbaka i Jämtland som endast saknar Oliver Gehrke (landslagsuppdrag) i kvällens match.

Borås saknar Daniel Thuresson (fotskadad), Mike Palm (skadad) och Anton Almqvist (sjuk). Dessutom är det mycket tveksamt om Trayvonn Wright kommer till spel.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås nyförvärv Jerome Seagears inte är spelklar. Han reser dock med till Östersund.
* Jämtland vann mötet mellan lagen i Östersund, 90-84 medan Borås segrade i Västergötland (77-71).
* Mike Bruesewitz (18.1 ppg) har tappat sin ledning i poängligan till förmån för Toni Bizaca (18.4 ppg).

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget