Fotograf:

Veckans lag: Vecka 52

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Jabril Durham, Jämtland Basket (1)
22-åringen har smugit lite under radarn i Jämtland, i alla fall utåt sett. Men mot Norrköping i mellandagarna så visade Durham varför han värvades till Östersunds-laget: 23 poäng, sju returer och tre assist.

 
G: Jonathan Peleg, Nässjö Basket (2)
Peleg är på väg att få sitt stora genombrott och har varit en av Nässjös främsta spelare under säsongsinledningen. Mot Uppsala i fredags blev det fina 21 poäng (hans bästa notering under säsongen) för 22-åringen som spelade drygt 27 minuter.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (3)
Anzuluni var på stort spelhumör när Luleå gästades av Jämtland. 29-åringen stod för flera spektakulära spel, sköt i 26 poäng och noterades dessutom för elva returer, fyra assist och tre steals.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (2)
Att Bizaca tillhör Basketligans främsta spelare har varit tydligt de senaste åren. Den 34-årige kroaten gör väldigt sällan en svag match och när Umeå besegrades i onsdags, visade han återigen sin stora kapacitet med 28 poäng (5/6 trepoängare) på knappt 27 minuters speltid.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (2)
Inte mycket att orda om. 25-årige Ruffin var fenomenal när Nässjö körde över Uppsala med 86-60. Den amerikanske centern sköt i 20 poäng, tog hela 14 returer och levererade sju assist på sina 31 minuter på planen.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget