Fotograf: Montage

Nytt år och ny pointguard

James Washington flyttade till Polen under mellandagarna och Borås Basket tvingades möta Malbas utan utländsk pointguard. Men redan på nyårsdagen anlände ersättaren – en 185 centimeter lång amerikan som spelat på UNLV.

Borås Baskets nya pointguard heter Jerome Seagears. Han växte upp i Silverspring i Maryland och spelade collegebasket på Rutgers, men bytte till UNLV där han tog sin examen i våras. Efter college blev Seagears draftad av Los Angeles D-fenders (NBA:s utvecklingsliga), men fick till slut inte en plats i laget.

Sedan det tog slut med D-fenders har han hållit igång och jobbat på sitt ”game” på egen hand samt med professionella tränare i Las Vegas.
– Jag är en naturlig ledare och vill hjälpa andra spelare att bli bättre, så att vi som lag blir så bra som möjligt. Jag vill att vi tävlar om mästerskapet, säger Jerome Seagears om sina förväntningar.

Om sina bästa egenskaper på basketplanen säger Seagears så här:
– Jag kan skapa lägen för andra och för mig själv. Det är nog mina främsta egenskaper offensivt. Försvarsmässigt är det min tuffhet som karaktäriserar mig.

24-åringen anlände till Borås under nyårsdagen och tränade med laget redan samma kväll. När han blir spelklar är fortfarande inte säkert. Möjligen kan han spela hemmamatchen på fredag mot Umeå.

LÄS MER: Poängkungen lämnar Borås

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget