Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Bekväm seger för Nässjö

Formsvackan blir allt djupare för Uppsala Basket. Under fredagen kom femte raka förlusten borta mot Nässjö Basket, 86-60. Här är höjdpunkterna från matchen!

Årets avslutande månad blev ingen rolig historia för Uppsala Basket – laget går in i 2017 med fem raka förluster i bagaget.

30 december och bortamatch mot Nässjö Basket. Kvällen då Uppsala Basket skulle ta död på förlustsviten som december har inneburit. Så blev inte fallet. De inledande tio minuterna av kvällens batalj var jämn, men därefter så var det roliga slut om man kollar med Uppsala-ögon. Bortalaget tvingades gång på gång till tuffa avslut och hade enormt svårt att ta bollen till korgen – detta i samband med en stark offensiv från hemmalagets sida.

Nässjö-centern, Dartaye Ruffin (20 poäng och 14 returer), dominerade under korgarna och var en stor del i det där hemmarycket. Hemmalaget vann den andra perioden med förkrossande 25-8 och gick till halvtidsvila i en minst sagt, komfortabel ledning, 51-32.

Förlustsviten var på väg att förlängas och så blev även fallet. Uppsala ryckte upp sig under den andra halvan av matchen, men lyckades aldrig riktigt göra match av det hela. Det blev som en enda lång transportsträcka. När slutsignalen i Nässjö sporthall väl ljöd, så var Uppsalas femte raka förlust ett faktum. Nässjö triumferade, 86-60.
– De var slakt hela matchen, rakt igenom. Vi var inte ens nära, säger Uppsalas Alexander Lindqvist till UNT.se.

Vad hände?
– De slaktade oss totalt, fysiskt. De dödade oss på returerna och vi kom ut så jävla ofokuserade. Vi sköt dåligt, missade öppna skott och de styrde matchen totalt.

Vad sade ni till varandra under timeouterna och i halvtid?
– Vi tog timeouts för att försöka få liv i oss. Det är svårt att säga vad som händer, men vi spelade så jäkla dåligt. Vi försökte snacka ihop oss och göra något bra, men det hände inget.

— Jag tycker verkligen vi visar upp vår styrka i det här laget idag. Det är fantastiskt speciellt när det är storpublik som i kväll. Vi visste att vi inte vunnit två matcher i rad tidigare under säsongen så det var väldigt viktigt att få den här vinsten och avsluta året på bästa sätt, säger Nässjös Reginald Johnson till Smålands-Tidningen.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Uppsala 86–60

(27–23, 25–8, 17–16, 17–13)
Poäng, Nässjö: Jonathan Peleg 21, Dartaye Ruffin 20, Reginald Johnson 14, Austin Barnes 12, William Gutenius 7, Mantas Griskenas 5, Karim Wazzi 3, Marko Dojkic 2, Kristian Heder Ternell 2.
Uppsala: Andreas Person 15, Anes Zekovic 10, Jonathan Person 9, Axel Nordström 8, Alexander Lindqvist 6, Anton Gaddefors 5, Oliver Jonsson 3, Sebastian Norman 2, Lukas Friberg, Rickard Eriksson.
Publik: 1 157.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

Dela inlägget