Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: “Vi har ändå spelare som kan vinna matchen”

Jämtland Basket kommer till kvällens match mot BC Luleå utan två av sina nyckelspelare. Men räkna inte med att laget tänker ge bort segern för det. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: BC Luleå-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 18
När: Torsdag 29 december, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter förlusten i tisdags hemma mot Norrköping Dolphins satte sig Jämtland direkt på bussen norrut. Laget anlände vid 06-tiden på onsdagsmorgonen, och det är ett skadeskjutet Jämtland på plats i Luleå.
– Vi har fått allting på samma gång; skador, sjukdomar och så Olle och Daniel som inte får spela på grund av EM. Men alla lag går igenom en sån här period under en säsong. Det är bara att gilla läget. Vi har ändå spelare som kan vinna matchen, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

De bägge stjärnorna Preston Purifoy och Mike Bruesewitz kommer inte till spel. Purifoy har drabbats av en muskelbristning i baksidan på låret och Bruesewitz är feberfri, men har i stället drabbats av svår migrän. Möjlig comeback sker mot Borås nästa vecka. Oliver Gehrke kommer eventuellt att flyga upp från H18-lägret i Södertälje – allt för att Jämtland ska vara tio man.

Hos serieledarna Luleå är det däremot mungiporna uppåt efter ett kortare juluppehåll. Laget kommer från en utklassningsseger borta mot Malbas den 20 december, 109-71. Under julen har spelarna fått några dagar ledigt då amerikanerna Brandon Rozzell och Quinton Upshur båda har hunnit hem till USA.
– Min känsla är att julledigheten har gjort gott för oss mentalt. Kanske framförallt för Brandon som kunnat åka hem och besöka sin son och Quinton som fått träffa sin familj i staterna. Samtidigt är det alltid lite osäkert när man tvingas bryta rytmen hos ett vinnande lag och en stor del i uppgiften för laget i kväll är att jobba extra hårt med kommunikationen där ute just för att hitta tillbaka till varandra igen. Första träningarna efter ledigheten har dock sett riktigt bra ut och jag tror att vi kommer kunna ta vid där vi slutade, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist.

– Jämtland är i en formstark period där de besegrat både Södertälje och Borås samt pressade Norrköping senast. Vi behöver som vanligt leverera en stark defensiv laginsats för att vinna. Offensivt vill vi se ett Luleå-gäng med fart både på bollen och fötterna, som kommunicerar väl och vågar att ha roligt där ute samtidigt som vi hjälper varandra till högprocentiga avslut.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå har fullt lag med undantag för Christopher Ryan som saknas sedan tidigare.

Jämtland saknar Preston Purifoy (muskelbristning i baksidan på låret) och Mike Bruesewitz (migrän).

NOTERA ATT: ✍️
* Luleås sponsorer bjuder på entrén i kväll.
* När lagen möttes i Östersund i november vann Luleå med 99-85.
* Jämtland och Luleå är de två lag som gör flest poäng i Basketligan: 85.6 ppg respektive 85.1 ppg.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget