Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

TV: Storseger för Södertälje borta mot Umeå

Ett skadedrabbat Umeå BSKT föll som väntat hemma mot Södertälje Kings. Gästerna vann bekvämt med 85-55. Här är matchens höjdpunkter!

Umeå kämpade bra i tre perioder, sedan blev det soppatorsk och Södertälje sprang ifrån till seger med 30 poängs marginal efter att ha vunnit den sista perioden med hela 23-6.
– Vi var lite för tveksamma i början och hade för mycket respekt för Södertälje. Alla kämpade bra, men det blev med lite fel saker. Vi har några nya killar som mötte Södertälje för första gången och så skadade det oss att bara ha två guarder i spel, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Vedran Bosnic, tränare i Södertälje:
– Vi var väl förberedda för den här viktiga matchen där det dels gällde att vinna, dels gällde att utveckla vårt spel med sikte på kommande tuffa matcher, den tredje januari har vi match i Europa-spelet. Jag gillade spelarnas attityd, vi hade solitt försvar och offensivt var det ganska okej. Det blev en bra vinst i slutet av året här i Umeå, men 14 turnovers är lite för mycket. Positivt var Toni Bizaca som var väldigt fokuserad och sköt bra.

MATCHFAKTA:
Umeå–Södertälje 55–85

(11–21, 18–21, 20–20, 6–23)
Poäng, Umeå: Gerald Williams 15, George Valentine 11, Jesper Hallberg 7, Egal Saleman 6, Johan Rönström 5, Josh Wolfram 5, André Nilsson 4, Johan Pierre 2.
Södertälje: Toni Bizaca 28, Tylor Ongwae 11, Delvon Johnson 9, Valter Lindström 8, Tanel Kurbas 8, Thomas Massamba 7, Davis Lejasmeiers 5, Nick Spires 4, Henrik Sjölin 3, Adam Ramstedt 2.
Publik: 734.

Dela inlägget