Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Skadekris i Umeå inför mötet med Södertälje

Åtta spelare på frånvarolistan. Umeå BSKT har en mycket svår uppgift framför sig i kväll när man får besök av de regerande mästarna Södertälje Kings. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 17
När: Onsdag 28 december, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

När Umeå återsamlades efter ett kort jullov i måndags så var det en hel del spelare som saknades. Hela åtta av sexton spelare kunde inte vara med och träna. När det gäller stjärnan Rudy Mbemba som skadade sig mot Norrköping förra veckan, så är läkarundersökningen i Umeå uppskjuten en dag.
– Rudy har varit sjuk i jul och fick stanna hemma en dag till, han kommer till Umeå i morgon (läs onsdag) och ska då undersökas närmare. Men preliminärt ska det inte vara något som är brutet eller av, utan mer en muskel som fått en smäll och det som behövs är rehab och vila, säger Umeås sportchef Luca Romano till VK:s basketblogg.

Helt klart är att Mbemba inte spelar i kväll, det gör heller inte skadade Terrence Oglesby. Däremot talar mycket för att centern George Valentine, som stod över sista matchen före jul, åter är med.
– Förhoppningsvis har vi coacher gjort ett bra jobb och fått alla nya spelare i laget att inse hur viktigt det är att vara väl förberedd när man möter Södertälje. Vi är lite kort i roteringen och vissa justeringar kommer vi göra på grund av det. Men på det stora hela så fortsätter vi bygga mot hur vi vill se ut när vi förhoppningsvis har full trupp i kommande slutspel, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknas med säkerhet Rudy Mbemba och Terrence Oglesby.

Södertälje ser ut att mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeå för samtal med De Vet Du-stjärnorna Johan Gunterberg och Christopher Martland om att göra comeback på basketplanen.
* Kvällens match är den första mellan dessa båda lag den här säsongen.
* Södertälje-stjärnan Toni Bizaca ligger trea i poängligan med ett snitt på 17.6 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget