Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

TV: Publikrekord när Jämtland föll mot Norrköping

1 556 personer. Så lyder det nya publikrekordet för Jämtland Basket. Publiken till trots blev det förlust mot Norrköping Dolphins. Här är höjdpunkter från matchen!

Ett svårt uppdrag för ett tunt och något skadedrabbat Norrköping Dolphins mot ett mycket starkt hemmalag som den senaste tiden spöat upp både Borås Basket och Södertälje Kings. Dolphins ville givetvis avsluta året med ännu en seger innan man kan få ett välbehövligt matchbreak på 18 dagar.

Dolphins börjar starkt och man sätter snabbt två treor innan Jämtland kan sänka sina två första poäng men Dolphins hinner göra 2-10 innan coach Torbjörn Gehrke tar sin första timeout. Jämtland får stopp på den blödningen och man sätter snabbt tre treor och vid 13-16 kallar coach Adnan Chuk timeout. Dolphins vinner den första perioden med 27-17 efter att ha satt 68 procent från golvet mot Jämtlands 40.

Period två börjar trevande från båda lagen och Jämtland kan närma sig lite efter ett bra trepoängsskytte men Dolphins kan komma tillbaka utan att övertyga och man roterar friskt på manskapet. Jämtland kan avsluta perioden med att sänka två treor fram till 34-40 vilket innebär att man vinner den andra perioden med 17-13. Jämtland har förtvivlat svårt att komma till korgen och man får förlita sig på sitt distansskytte, framförallt från trepoängslinjen.

Det är inte mycket som stämmer för Dolphins i inledningen av period tre och Jämtland gör 8-2. Med dryga sex minuter kvar av perioden är Jämtland i ledningen för första gången, men Dolphins hänger på samtidigt som man får Cole Darling skadad. Jämtland vinner perioden med 20-17 men Dolphins är tre upp, 57-54, inför en rafflande avslutning.

Jämtland vädrar morgonluft och släpper inte taget men Dolphins kan göra 66-58 och Jämtland tar timeout. Dolphins gör 12-4 och skaffar sig en elvapoängsledning med bud på mera. 1.40 kvar av matchen och Dolphins är tolv poäng upp, 72-60, och Jämtland tvingas till ny timeout vilket inte ger den önskade effekten och Dolphins kan vinna med 74-60 efter 17-6 i den avslutande perioden. Åter tar Edvin Stark för sig och hinner med att sänka tolv poäng på sina 16 minuter och gör en stabil insats i övrigt.

MATCHFAKTA:
Jämtland–Norrköping 60–74

(17–27, 17–13, 20–17, 6–17)
Poäng, Jämtland: Jabril Durham 23, Dino Cinac 16, Niklas Larsson 12, Gustav Hansson 5, Samuel Berkelund 2, Preston Purifoy 2.
Norrköping: Dejan Jeftic 16, Joakim Kjellbom 14, Edvin Stark 12, Cole Darling 12, Tim Schüberg 9, Johnell Smith 8, Mikkel Plannthin 3.
Publik: 1 556.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget