Fotograf:

Veckans lag: Vecka 51

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Gerald Williams, Umeå BSKT (1)
25-åringen var riktigt bra mot Norrköping, men trots Williams 23 poäng, tre returer och tre assist blev det till slut en ganska klar förlust för Umeå, även om Umeå inledde mycket starkt.

 
G: Brandon Rozzell, BC Luleå (1)
En mycket viktig spelare för sitt Luleå som firar jul i serieledning. Rozzell får inte mycket rubriker men tillhör helt klart ligans vassaste offensiva spelare, vilket han också visade mot Malbas med bland annat 20 poäng och fem assist på drygt 24 minuters speltid.

 
F: Alexander Lindqvist, Uppsala Basket (1)
Det räckte inte till seger, men planens gigant mellan Uppsala och Borås var 25-årige Alexander Lindqvist med sina 22 poäng. Lindqvist bär många gånger Uppsala på sina axlar och gör det riktigt bra.

 
F: Cole Darling, Norrköping Dolphins (2)
Kvar sedan förra veckan. Inget snack om vem som var veckans spelare – 25-årige Cole Darling satte hela 33 poäng i segermatchen mot Umeå i tisdags, med det avancerar han till en sjundeplats i poängligan (16.7 ppg).

 
C: Joshua Wolfram, Umeå BSKT (1)
Missade visserligen en hel del skott mot Norrköping, men ändå en fin “double-double” för 24-åringen från Kanada: 17 poäng och elva returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget