Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Uppsala-stjärnan gör comeback

Det har tagit sin tid. Men i kväll när Uppsala Basket tar emot Borås Basket så är Anton Gaddefors tillbaka på planen. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 17
När: Tisdag 20 december, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Borås Basket spelade match så sent som på söndagseftermiddagen. Då blev det förlust borta mot ett vilt kämpande Nässjö Basket (77-85). I och med detta står Borås på 7-7 och ställs inför en ny bortamatch redan på tisdagskvällen. Mot Uppsala Basket den här gången.

Borås har svårt att vinna borta. 1-6 så här långt och i Uppsala tycks det vara lite extra svårt. Västgötarna har förlorat de sex senaste matcherna man har spelat i Uppsala. Det är faktiskt över tre år sedan som man lyckades besegra Uppsala Basket på deras hemmaplan.
– Jag hoppas alla har gjort sin läxa och kommer förberedda när matchen börjar. Alla måste ta ansvar för det nu. Detta gäller både spelare och coacher. Om man inte presterar sitt bästa så åker man på stryk, säger Borås tränare Jonte Karlsson.

Så här går Uppsala-spelaren Anes Zekovics tankar inför matchen:
– Den senaste tiden har vi mött väldigt, väldigt bra lag som framförallt är väldigt aggressiva i sitt försvar. Då måste vårt anfall vara hundra procent och inte vara i halvfart. Vi kan inte heller göra så mycket misstag i försvaret, då straffar de oss direkt. Vi måste helt enkelt komma tillbaka till den lagbasket vi spelade tidigare under säsongen.
– När det kommer till Borås så är de något ojämna, de har dock ett antal riktigt bra spelare som vi måste se till att sakta ner. Vi kommer från en riktig plattmatch där ingen av oss var nöjda, så nu är vi minst sagt revanschsugna och vill se till så att vi hamnar på rätt spår.

Ett glädjeämne för alla Uppsala-fans är att Anton Gaddefors gör efterlängtad comeback i kväll.
– Det känns faktiskt jättebra. Hittills har kroppen svarat bra och träningen har känts bättre än jag har hoppats på. Jag är ganska optimistisk just nu, säger Gaddefors till Upsala Nya Tidning.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Han har varit med och tränat en tid nu och känner sig redo. Det är svårt att ha några förväntningar men alla vet att han kan skjuta och en skytt blir alla lag bättre av.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kommer sannolikt till spel med bästa möjliga lag.

Borås saknar Daniel Thuresson som är skadad och inte tillgänglig för spel. Jakob Sigurdarson är ett frågetecken, då han fick skadekänningar i en ljumske under matchen mot Nässjö.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Boråshallen i början på november vann Borås med 78-66.
* Uppsala kommer från en mycket svag insats hemma mot BC Luleå i fredags, förlust med 98-67.
* Uppsala och Borås parkerar just nu på tredje respektive fjärdeplats i tabellen.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget