Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Kan Umeå bryta Norrköpings hemmasvit?

Sju raka segrar. Det är vad Norrköping Dolphins har hemma i Stadium Arena inför kvällens möte med Umeå BSKT. Kan Umeå bryta den sviten? Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Norrköping Dolphins-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 18
När: Tisdag 20 december, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Umeå har under de första elva första matcherna snittat blygsamma 65 poäng. Men med stjärnan Rudy Mbemba i laget har man snittat 105 poäng på de två matcher han spelat. Så det finns all anledning att skicka ut en varning till Norrköping, som hade vissa bekymmer med Umeå i början på november då man lyckades vinna en lågpoängsmatch med 62-56.
– Vi fick en tuff match mot Umeå borta senast och då hade inte Rudy Mbemba anslutit till laget, så vi måste fortsätta att gå in med 100 procent fokus i varje match. Laget består inte enbart av Rudy utan man har fyra importer och bra svenska spelare och man har ett djup i laget som man måste ha respekt för. Man har en bra coach i Jesper Gustavsson som givetvis är glad att man fått Rudy till laget vilket gör att de andra kan spela med större självförtroende. Vi kommer inte att sätta någon speciell spelare på Rudy utan vi kommer att fortsätta spela den ”lagbasket” som vi är bra på och kan vi bara skjuta som vi gjort de senaste matcherna, så blir ju möjligheten att förlänga hemmasviten betydligt större, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Så här säger Umeås assisterande tränare Micke Blomqvist till VK:s basketblogg om att Umeå har vaknat till liv efter Rudy Mbembas ankomst.
– Det som är viktigast för oss är att han gör andra spelare omkring sig bättre. Vi har en bra känsla i truppen efter två raka segrar, så vi går för vinst och vi gjorde en bra match på hemmaplan mot Norrköping.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Det är oklart om Terrence Oglesbys baksida håller för spel, i övrigt ska alla i Umeå vara tillgängliga.

NOTERA ATT: ✍️
* Inför säsongen var Rudy Mbemba och provtränade i Norrköping.
* Norrköping ligger tvåa i tabellen. Umeå återfinns på åttonde plats.
* Umeås amerikan George Valentine ligger trea i returligan med ett snitt på 7.8 returer per match.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget