Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Borås förlustsvit i Uppsala är bruten

Det bjöds på stor dramatik när Borås Basket bröt sin förlustsvit borta mot Uppsala Basket. Här är höjdpunkter från matchen som Borås vann med 75-72.

Det blev en match där inside-spelet försvann tidigt. En match där mindre forwards och guards dominerade poänggörandet. Det blev också en extremt jämn match. En match som Borås Basket till slut lyckades vinna med 75-72, efter mycket dramatik.

I en match som inleddes extremt poängtrögt ledde Borås Basket med 2-4 efter tre minuter. Sedan kom Uppsala Basket igång. 5-4, 7-4 och 9-4 fixade man inom loppet av en och en halv minut och Jonte Karlsson på Borås-bänken kallade sin första timeout. Efter tio minuter var ställningen 24-17 till hemmalaget.
– Ett återkommande problem är att vi spelar eländigt försvar i början av varje match. Vi släpper in mellan 22 och 28 poäng i våra förstaperioder. Det går inte, menar Borås tränare Jonte Karlsson.

Uppsala ägde det mesta under den andra perioden första del. Det var inte förrän Simon Gunnarsson satte en trea till 31-30 med 4:11 kvar som det började kännas som att Borås var tillbaka i matchen. Efter 20 minuter var avståndet fortfarande en poäng (39-38).

Borås försvar tog ett rejält kliv uppåt och framåt i den tredje perioden och förde nu matchen. Men det var tajt. Ledningarna och likalägena växlade mängder av gånger innan det stod 55-53 till Uppsala efter 30 spelade minuter.
– Vi korrigerade en del i vårt försvar, men framför allt kom laget ut mer aggressivt. Det som gläder mig mest är att vi visade karaktär och hjärta, vilket vi inte gjorde mot Nässjö, kommenterar Jonte Karlsson.

Den tajta tillställningen fortsatte i den fjärde perioden. Inte förrän efter sju och en halv minut lyckades Borås fixa en lite ”större” trepoängsledning, 65-68. Men skulle den ”kudden” vara tillräcklig?

Direkt efter en Borås-timeout, med 1:37 kvar, sänkte James Washington 65-70. I nästa Uppsala-anfall blockade Trayvonn Wright Axel Nordströms jump-hook, men bollen gick rakt till Andreas Person på trepoängslinjen. Person skickade i 68-70. Med 54 sekunder kvar klev Jakob Sigurdarson fram och sköt i 68-72. Borås spelade tillräckligt bra resten av tiden och kunde till slut vinna med 72-75.
– Jag tycker om att Fredrik Andersson vågade ta skott. Jag tyckte att Trayvonn Wright visade tåga, trots att han hade många fouls. Jakob Sigurdarson är Jakob Sigurdarson. Idag spelade vi våra anfall bra så att han fick sina skott. Vi är ofantligt glada över den här segern, för Uppsala är ett bra lag och vi värderar det här jättehögt. Nu tar vi jullov, sammanfattar Jonte Karlsson.

MATCHFAKTA:
Uppsala–Borås 72–75

(24–17, 15–21, 16–15, 17–22)
Poäng, Uppsala: Alexander Lindqvist 22, Jonathan Person 16, Alan Zekovic 9, Axel Nordström 8, Anton Gaddefors 5, Sebastian Norman 4, Andreas Person 4, Rickard Eriksson 2, Lukas Friberg 2.
Borås: Jakob Sigurdarson 18, Fredrik Andersson 14, James Washington III 14, Simon Gunnarsson 11, Shaquille Hines 7, Trayvonn Wright 4, John Brändmark 3, Christian Maråker 2, Mike Palm 2.
Publik: 748.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget