Fotograf:

Veckans lag: Vecka 50

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Rudy Mbemba, Umeå BSKT (2)
Det råder ingen som helst tvekan om att Rudy Mbemba är ett enormt tillskott för Umeå och hela Basketligan. När Jämtland besegrades i tisdags så stod Mbemba återigen för en fin-fin insats: 29 poäng, sex assist och fem returer på 28 spelade minuter.

 
G: Adam Rönnqvist, BC Luleå (1)
Luleå och Adam Rönnqvist hade en fin vecka med storsegrar mot både Nässjö och Uppsala. För Rönnqvists del blev det 21 respektive 20 poäng på begränsat med speltid. I segern mot Uppsala sköt 26-åringen i sina 20 poäng på knappt 18 spelade minuter.

 
F: Dino Cinac, Jämtland Basket (2)
Kroaten var på strålande spelhumör mot Umeå, men trots 28-åringens 28 poäng – på blott 22 minuter, så blev det förlust för Jämtland. 14 poäng blev det från Cinacs händer i segermatchen mot Södertälje i lördags.

 
F: Cole Darling, Norrköping Dolphins (1)
Visar i match efter match hur viktig han är för sitt Norrköping. Den 25-årige amerikanen satte 18 poäng mot Uppsala i tisdags och när Malbas slogs tillbaka i fredags levererade Darling 24 poäng och åtta returer på 25 minuters speltid.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (1)
Var en jätte när Nässjö besegrade Borås under söndagen. Ruffin stod inte bara för 22 poäng framåt utan rev även ner elva returer, vilket betydde hans tredje “double-double” för säsongen.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget