Fotograf: Daniel Nestor / Bildbyrån

TV: Borås föll i Nässjö

För andra gången den här säsongen blev det förlust för Borås Basket mot Nässjö Basket. Smålänningarna satte tonen från start och vann med 85-77. Här är matchens höjdpunkter!

Borås Basket kom till Nässjö med både Christian Maråker och Simon Gunnarsson tillbaka i truppen. Men det skulle inte bli någon direkt glädjande söndagseftermiddag bara för den sakens skull. Nässjö kom nämligen till match som det mest förberedda laget och lyckades vinna med 85-77. I och med det har smålänningarna skaffat sig 2-0 i derbyserien inför våren.

Som vanligt, i den redan minimala Nässjö Sim- och Sporthall, krympte hemmalaget ytorna ännu mer genom att spela väldigt fysiskt. Nässjö tog en rätt ordentlig ledning direkt, samtidigt som Borås hamnade på hälarna. Gästerna kämpade sig dock in i matchen under periodens andra hälft. Men med tack vare att Nässjö satte en del tuffa skott så var det de som var i ledningen, 22-18, efter tio minuter.

En minut in i andra perioden tog Borås sin första ledning i matchen. Detta via en trea från Fredrik Andersson händer. Andersson passade på att sänka en andra trea i nästa anfall och det kändes som att Borås Basket var lite på gång. Åtminstone lyckades man kapa underläget till 41-41 lagom till långa pausen.

Om den andra perioden var i Borås smak så var den tredje raka motsatsen. Spelet blev fysiskt och blåsningarna gick emot. Nässjö vann perioden med 25-20 och hade 66-61 inför den sista perioden.

Borås underläge var 74-65 med fem och halv minut kvar. En andra rak Nässjö-seger mot Borås började kännas realistisk. Två och en halv minut senare såg det inte bättre ut och 82-71, som lyste på poängtavlan, kändes som ett rätt svårlöst problem. Shaq Hines dunkade i 84-75 på ett break och John Brändmark sänkte 84-77 på straffkast. Närmare än så kom inte Borås. Nässjö vann med 85-77.
– Jag är väldigt besviken. Nässjö spelade tuffare, med mer energi och visade mer vilja än vi gjorde. Det är de tre sakerna som jag är mest besviken över, sa Borås-kaptenen Jakob Sigurdarson på presskonferensen.

– Det som gör mig ledsen är att vi viker ner oss istället för att anta utmaningen. Det är mitt jobb att göra spelarna redo för detta, så jag får ta på mig skulden för förlusten, kommenterade Borås tränare Jonte Karlsson.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Borås 85–77

(22–18, 19–23, 25–20, 19–16)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 22, Mantas Griskenas 15, Jonathan Peleg 12, Reginald Johnson 10, Auston Barnes 8, Kristian Heder Ternell 8, Daniel Eliasson 6, Wictor Grenthe 4.
Borås: Jakob Sigurdarson 20, Shaq Hines 16, Trayvonn Wright 11, James Washington 11, Fredrik Andersson 8, Mike Palm 5, Christian Maråker 4, John Brändmark 2.
Publik: 784.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget