Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Stormatch i Nya Sporthallen

En match spelas i Basketligan herr under lördagen. Jämtland Basket tar emot de regerande mästarna Södertälje Kings. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 16
När: Lördag 17 december, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Södertäljes bortaform har varit upp och ner i ligaspelet så här långt. Laget har förlorat hälften av sina matcher på bortaplan. I kväll väntar Jämtland i Östersund – där hemmalaget har fyra raka segrar.
– Jämtland är ett bra lag, de har nog sitt starkaste lag på många år. De har till exempel slagit Borås på hemmaplan. Och de blir mycket folk nu eftersom de har en sponsor som går in och bjuder på gratis biljetter. Så det blir tufft, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till Länstidningen och fortsätter:
– Det har varit lite upp och ner på bortaplan för oss, men vi har haft ett tufft spelschema med många matcher eftersom vi spelat i Europa också, så det är naturligt. Och jag var väldigt glad över att vi slog Uppsala på bortaplan senast.

Södertälje är femma i ligan med sju segrar på tio matcher inför lördagens match. Jämtland skuggar precis bakom med sex vinster, men har å andra sidan spelat tolv matcher. Jämtland kommer närmast från förlust borta mot Umeå (106-94). Då saknade man sin stora stjärnspelare Mike Bruesewitz på grund av en skada. Han kommer testas inför matchen i kväll.
– Det gäller att stoppa Södertälje med vårt försvar, och det kommer inte bli lätt. Deras pick och rull-spel är bäst i ligan, säger Jämtland tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har frågetecken kring Mike Bruesewitz som haft skadeproblem i veckan. Dessutom saknas Olle Lundqvist och Daniel Johansson som spelar U18-EM.

Södertälje kommer troligen till spel utan Valter Lindström som är sjuk. Det är också oklart om Adam Ramstedt och Nick Spires kan spela på grund av sjukdom.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtlands sponsorer bjuder på entrén.
* Södertälje kommer från förlust borta mot turkiska Gaziantep i FIBA Europe Cup, 72-66.
* Matchen startar på den lite ovanliga tiden (för att vara lördag) 19:04.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget