Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Luleå utklassade Uppsala

Det målades upp som ett ovisst toppmöte, men BC Luleå ville annat. Laget fullständigt körde över Uppsala Basket på bortaplan, 98-67. Här är matchens höjdpunkter!

Fredagskvällens match i IFU Arena blev tyvärr aldrig någon riktig höjdare. Luleålaget var bättre från start till mål och kunde efter en minst sagt högprocentig insats, gå segrande ur striden, 67-98.

BC Luleå kom ut i ett monstruöst tempo och kunde redan under den första perioden göra ett tidigt ryck. När Amerikanen Quinton Upshur, via en layup, fick lägga i 8-17 så kändes det milt sagt, som att hemmalaget inte var att känna igen. Med andra ord – lite som under de två föregående matcherna mot Södertälje och Norrköping. Superskytten Adam Rönnqvist och den tidigare nämnde Quinton Upshur stod för en fullständigt monstruös förstaperiod. En förstaperiod som avslutades med att “Uppsalabekantingen”, Brice Massamba kunde lägga 19-33.

Om den första perioden inte var någon rolig historia så blev den andra betydligt värre. Vare sig hemmalagets försvar eller offensiv fungerade som den vanligtvis gör – det i samband med att Luleålaget, via fortsatt sanslöst skytte, bara trummade på. Underläget för de rödvita krigarna bara ökade och ökade under den andra periodens gång. Plötsligt var underläget uppe i 30-poängskolumnen. Bortalagets skytte var nästan sanslöst och skottprocenten talar för sig självt – 80% på tvåorna och 56% på treorna. Det talar sitt tydliga tecken. 30-63 var ställningen inför de två avslutande akterna.

När Denzel Anderson under den tredje aktens inledande minuter kunde sätta 32-70 så var Luleålaget uppe i kvällens största ledning. En ledning som såklart, var omöjligt för hemmalaget att hämta in. Det rödklädda laget vaknade till någorlunda liv och försökte, men man lyckades aldrig riktigt krympa underläget. Inför de tio avslutande minuterna så var bortalagets ledning fortsatt komfortabel – 51-80.

De tio avslutande minuterna blev sedan en ren och skär transportsträcka. En transportsträcka där framför allt, Jonathan Person, Anes Zekovic och Rickard Eriksson slet som djur i hopp om att krympa underläget. Något som tyvärr hjälpte föga. Om man ska se något ljus i kvällens “decembermörker” så måste det dock vara de tre spelarnas insatser. Luleålagets ledning växte inte, men krympte å andra sidan inte heller. Den tidigare nämnde Zekovic fick sedan avsluta matchen genom att lägga i 67-98. Därmed är Uppsalas tredje raka förlust ett faktum.

MATCHFAKTA:
Uppsala–Luleå 67–98

(19–33, 11–30, 21–17, 16–18)
Poäng, Uppsala: Anes Zekovic 13, Jonathan Person 12, Rickard Eriksson 10, Sebastian Norman 9, Alexander Lindqvist 9, Axel Nordström 4, Lukas Friberg 4, Andreas Person 2, Oliver Jonsson 2, Rasmus Dahlberg 2.
Luleå: Adam Rönnqvist 20, Tom Lidén 14, Quinton Upshur 13, Brandon Rozzell 13, Brice Massamba 9, Yannick Anzuluni 7, Tim Kearney 7, Jonathan Larsson 5, Anton Saks 5, Denzel Andersson 5.
Publik: 478.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

Dela inlägget