Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Toppmatch väntar i Uppsala

Två av Basketligans främsta lag drabbar under fredagen samman i Uppsala där Uppsala Basket tar emot BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 16
När: Fredag 16 december, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter en mycket stark inledning på säsongen för Uppsala har det i de senaste två matcherna blivit förlust, men då har man också mött två av topplagen i ligan. Först med 84-76 hemma mot Södertälje Kings, och nu senast föll man med 82-72 borta mot Norrköping Dolphins. I kväll väntar ännu ett topplag när serieledande BC Luleå gästar IFU Arena.
– Det ska bli otroligt kul. Ytterligare ett topplag som kommer och besöker oss. Nu har vi haft två tuffa förluster och det gäller bara att ladda om. Fokusera. Det är sådana matcher man vill spela. Tuffa matcher, helt enkelt, säger Uppsalas Axel Nordström.

Luleå fick en behaglig resa i tisdags hemma mot Nässjö Basket, seger med 83-61. På bortaplan har laget dock haft det lite tuffare även om det blivit tre segrar på sex försök. Uppsala å sin sida har endast förlorat en av sex matcher på hemmaplan, så vi kan räkna med en jämn och tät match i kväll.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kommer till spel med samtliga spelare friska och krya utom Anton Gaddefors som sakta, men säkert ändå närmar sig en comeback.

Luleå kommer av allt att döma till spel med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå vann mötet i Norrbotten med 105-98.
* Uppsala och Luleå är två av de lag som gör flest poäng i Basketligan: 83.1 ppg för Uppsala mot 82.2 ppg för Luleå.
* Uppsalas stjärnforward Alexander Lindqvist ligger femma i poängligan med ett snitt på 17.5 poäng per match, därmed är han bäste svensk på listan.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget