Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Botten mot toppen i Malmö

Kan tabelljumbon Malbas sätta käppar i hjulet för Norrköping Dolphins? Det återstår att se – i kväll möts lagen i alla fall i Malmö. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Malbas-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 16
När: Fredag 16 december, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Botten mot toppen väntar i kväll i Malmö när Malbas gästas av Norrköping. Malbas har endast vunnit en match så här långt under säsongen, men det var inte mot vilka som helst utan segern kom hemma i Heleneholms sporthall mot Borås Basket. Och faktum är att Malbas vann motsvarande möte i fjol.
– Vi har stor respekt för samtliga lag i ligan och vi vet vad som kan hända. Förra säsongen fick vi stryk där nere efter att Malbas avgjort i sista perioden. De är ett välcoachat lag under ledning av Henrik Svensson och nu har man fått chansen att vila, rehaba och ladda under en hel vecka till skillnad från oss som kommer från en tuff drabbning mot Uppsala i tisdags, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk och fortsätter:
– Vi har nu vunnit tre raka efter förlusten borta mot Luleå utan att på något sätt ha spelat på topp, vilket i sig är en styrka. Vi vill komma fokuserade till 100 procent och därför åker vi ner till Malmö redan i eftermiddag (läs torsdag) vilket ger oss möjlighet till skotträning i ”hemmahallen”, Heleneholms sporthall, i morgon förmiddag.

Även om detta på pappret är en match där Norrköping är skyhöga favoriter, så kan vi räkna med ett revanschsuget Malbas som senast föll hemma mot Umeå BSKT (80-104). Norrköping kommer från seger hemma mot Uppsala Basket (82-72).

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas ser ut att kunna mönstra ordinarie lag.

Norrköping väntas komma till spel med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Malbas är det lag i Basketligan som snittar minst poäng: 66 poäng per match.
* När lagen möttes i Norrköping vann Dolphins med hela 111-53.
* Malbas Jake Zuilhof ligger femma i returligan med ett snitt på 7.4 returer per match.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget